Η συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Gazzetta team
Η συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης για έναν κλάδο που έχει πληγεί αρκετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Με την εστίαση να κάνει «πρεμιέρα» και να ανοίγει μετά από έξι μήνες, τον τουρισμό να παίρνει σειρά, όπως επίσης και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνουν τα γυμναστήρια, τα οποία βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο περίπου σε δεινή θέση.

Αυτό αναγνώρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γι αυτό όπως είπε, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, θα έχουν μια ειδική μεταχείριση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έτσι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του κλάδου που έχει πληγεί αρκετά από τη πανδημία. Από την πλευρά του, διστακτικός ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ότι πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Πιο αισιόδοξη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά που εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ