Δημήτρης Μοθωναίος: Αποκαλύπτει ότι τον προσέγγισε ο άνθρωπος που τον κακοποίησε σεξουαλικά

Gazzetta team
Δημήτρης Μοθωναίος: Αποκαλύπτει ότι τον προσέγγισε ο άνθρωπος που τον κακοποίησε σεξουαλικά
Ο Δημήτρης Μοθωναίος συντάραξε την κοινή γνώμη με τη συνέντευξη του στη Σκορδά πριν 2 μήνες για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί.

Στην περίοδο που οι αποκαλύψεις για σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση στο χώρο της Τέχνης διαδέχονταν η μία την άλλη, ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος είχε κάνει μια τηλεοπτική εξομολόγηση που ήθελε πολύ κουράγιο για να συμβεί.

Ο ηθοποιός, που στις αρχές της σεζόν ήταν στην ομάδα της Φαίης Σκορδά και του Πρωινού, μίλησε στην παρουσιάστρια για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί όταν ήταν μικρό παιδί, από πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Οι επόμενες ημέρες της συνέντευξης περιελάμβαναν για εκείνον μηνύματα αγάπης από πολύ κόσμο και αναγνώριση του θάρρους που έδειξε με το να μοιραστεί κάτι που μέχρι τότε ίσως να του δημιουργούσε ενοχές και ντροπή.

Δεν ήταν όμως μόνο υποστηρικτικά μηνύματα που δέχτηκε. Όπως αποκάλυψε στον Τάσο Μπιμπισίδη για το DownTown, ο άνθρωπος που τον κακοποίησε τον προσέγγισε με μήνυμα στο κινητό και του ζήτησε μάλιστα να βρεθούν από κοντά!

«Είναι πολύ ωραίο που με ρωτάς, γιατί αυτό μας δείχνει το επόμενο βήμα, το πώς οι άνθρωποι που κατηγορούνται εξακολουθούν να αρνούνται τις πράξεις τους. Επικοινώνησε μαζί μου. Μου έστειλε μήνυμα. Σαν να είναι ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, σαν να αναφερόμουν σε κάποιον άλλον. Μου έγραψε ότι συγκινήθηκε πολύ από τη συνέντευξή μου, ότι θαύμασε το πόση δύναμη έχω και ότι θα ήθελε να με δει και από κοντά. Ήξερε ότι μιλάω για αυτόν».

«Με κάλεσε επιθετικά η γυναίκα του και μου είπε ότι θέλω να τους βλάψω»

Η συναναστροφή με το σκοτάδι του παρελθόντος δεν τελείωσε εκεί. Ο Δημήτρης Μοθωναίος ανέφερε ότι λίγο μετά επικοινώνησε μαζί του η γυναίκα του θύτη του και του απευθύνθηκε με πολύ επιθετικό ύφος, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για όσα είχε πει.

«Μετά επικοινώνησε και η γυναίκα του μαζί μου. Με πήρε τηλέφωνο και ήταν πολύ επιθετική. Το συζητάω σήμερα μαζί σου γιατί αποτυπώνει πραγματικά τη μεγάλη εικόνα. Ο θύτης συνήθως αρνείται την πραγματικότητα καθώς είναι βαθιά χωμένος στο τραύμα του και οι γύρω-γύρω, για δικούς τους λόγους, επιτίθενται στο θύμα. Αυτή η γυναίκα, όπως και αυτός ο άντρας, είναι δύο άνθρωποι που με έχουν μεγαλώσει. Με κάλεσε επιθετικά και μου είπε ότι αυτό που έκανα ήταν πάρα πολύ κακό και ότι θέλω να τους βλάψω. Προσπάθησε να με φοβίσει, θεωρεί ότι έχω κάποια άλλη ατζέντα.

Δεν έδωσα καμία σημασία. Είμαι πλέον τόσο πάνω από αυτή την κατάσταση, που αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας μιλάει με τους δικούς του φόβους. Το βλέπεις και σε άλλες υποθέσεις τώρα, που είναι στη Δικαιοσύνη. Άνθρωποι κατηγορούνται για κακοποιήσεις και βιασμούς και το περιβάλλον τους βλέπει θεωρίες συνομωσίας και υποτιθέμενα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες. Καταλαβαίνω ότι το να αποκαλυφθεί για μια γυναίκα πως ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος και παιδεραστής μπορεί να είναι ένα φορτίο ασήκωτο. Μπορεί να της είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσει εμένα ότι είμαι ψεύτης ή ότι έχω κάποιον άλλο σκοπό που μίλησα.

Δεν απάντησα στο μήνυμα του. Συμπτωματικά ήμουν στον ψυχίατρο εκείνη την ώρα. Ήταν το καλύτερο timing. Αλλά και στη γυναίκα αυτή, παρόλο που ξαφνιάστηκα με τον τρόπο της, μίλησα ξεκάθαρα, οριοθετήθηκα και έκλεισα το τηλέφωνο. Δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά μαζί μου. Και ούτε πρόκειται, γιατί δε θα απαντήσω. Για κάποιον που δεν έχει δουλέψει τόσο με το τραύμα του όπως εγώ, μπορεί η αντίδραση αυτών των ανθρώπων να καθιστούσε έναν δεύτερο κύκλο κακοποίησης».

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ