Γιώργος Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, τι δείχνουν τα πρώτα βίντεο (vids)

Gazzetta team
Γιώργος Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, τι δείχνουν τα πρώτα βίντεο (vids)
Οι Aρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στην εύρεση των δύο εκτελεστών που πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο, όμως αυτό που θέλουν να ανακαλύψουν είναι τον ηθικό αυτουργό, αφού όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι συγγενείς του θύματος είναι συντετριμμένοι, όμως αναμένεται σιγά σιγά να κληθούν να δώσουν στις Αρχές όλες τις πληροφορίες που ενδεχομένως να βοηθήσουν.

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, σχολιάστηκε ο ρόλος που παίζουν οι κάμερες στο έργο της αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών.

Όπως αναφέρθηκε δεν μπορούν να προδώσουν ακριβώς τους δολοφόνους, μπορούν όμως να δείξουν την διαδρομή που ακολούθησαν ώστε οι Αρχές να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που ίσως τους είδαν κατά την διαδρομή τους χωρίς τα πρόσωπά τους να είναι ακόμα καλυμμένα.

«Σπάνια οι κάμερες θα "μαρτυρήσουν" τον δράστη. Από σήμερα η αστυνομία θα προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης. Οι μέρες που πέρασαν ήταν δύσκολες για όλους και κυρίως για την οικογένεια», είπε η δημοσιογράφος.

Ίσως οι δράστες ήρθαν από το εξωτερικό

Οι Αρχές ψάχνουν όλα τα ενδεχόμενα και «χτενίζουν» όλη την Αττική ψάχνοντας για ξενοδοχεία, Airbnb και διαμονές σε σπίτια, ακόμη και ενοικιάσεις οχημάτων. Στόχος είναι να βρεθεί έστω το παραμικρό στοιχείο, που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες και για τις αφίξεις και αναχωρήσεις αλλά και ύποπτες εισόδους-εξόδους χερσαίων συνόρων, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Οι έρευνες στο αυτοκίνητο του Καραϊβάζ

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ, το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται ήδη σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Εκεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να είχαν τοποθετήσει gps tracker προκειμένου να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του δημοσιογράφου, ωστόσο αυτό δεν θεωρείται πιθανό, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Επίσης οι Αρχές έχουν στην διάθεσή τους το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και τον φορητό υπολογιστή του, μήπως εντοπίσουν κάποιο στοιχείο είτε από μηνύματα, είτε από email.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον Γιώργο μέσα στα αίματα και έπαθα σοκ»

Για τα όσα έζησε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε μια κάτοικος της περιοχής του Αλίμου.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αρχικά είχε την εντύπωση ότι ο άνδρας που βρισκόταν στο έδαφος είχε χάσει τις αισθήσεις του. «Τον γνωρίζω, φυσικά, αλλά εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα ποιος είναι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Νόμιζα ότι είχε λιποθυμήσει και πήγα για να τον βοηθήσω» τόνισε η αυτόπτης μάρτυρας, σημειώνοντας ότι είδε το θύμα της δολοφονικής επίθεσης μέσα στα αίματα, όμως δεν μπόρεσε να καταλάβει αμέσως ποιος ήταν.

Παράλληλα, όπως είπε, εκεί ακριβώς δίπλα ήταν εργάτες του Δήμου, όμως αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες να εκτελέσουν το σχέδιό τους, ενώ πρόσθεσε ότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. «Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και αμέσως τον εκτέλεσαν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε πως δεν είχε προσέξει ύποπτες κινήσεις το προηγούμενο διάστημα, από ανθρώπους που ενδεχομένως να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ