Οι λοιμωξιολόγοι λένε «όχι« σε άνοιγμα καταστημάτων και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Gazzetta team
Οι λοιμωξιολόγοι λένε «όχι« σε άνοιγμα καταστημάτων και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα
Στην έκτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα αλλά και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής (2/4) στην οποία πήραν μέρος οι Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη σύσκεψη, η επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου καθώς και των διαδημοτικών μετακινήσεων στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαϊας, ενώ ζήτηθηκε και υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop)και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες).

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα». Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι «το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ