Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Ζητούν εμβόλια για τους εργαζόμενους του τουρισμού, από Απρίλιο

Gazzetta team
Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Ζητούν εμβόλια για τους εργαζόμενους του τουρισμού, από Απρίλιο
Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μέσα στον Απρίλιο

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σήμερα Παρασκευή 26/3 και το σενάριο που προκρίνεται είναι τα σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις αρχές Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σειρά μέτρων για το «άνοιγμα» του τουρισμού με ασφάλεια, κάτι που επιβάλλει το τρίτο και πιο ανθεκτικό, όπως όλα δείχνουν, κύμα της πανδημίας, εισηγούνται μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αλλά και ειδικοί επιστήμονες, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Στη «μάχη» για την υποστήριξη του μεγάλου στοιχήματος ανοίγματος των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων από τα μέσα Απριλίου και μετά, εκτός από τη χρήση των self test, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

Για το λιανεμπόριο

Σχετικά με το λιανεμπόριο, το επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων από τις 5 Απριλίου με αυστηρά μέτρα προστασίας. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα self test.

«Υπάρχει μια αλλαγή, υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης σε εισαγωγές και εξιτήρια τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα το τελευταίο 48ωρο υπάρχει και μείωση εισαγωγών», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (26/3) στον Real Fm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ