LIVE: Η νέα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τις πύλες της στους πρώτους επίσημους επισκέπτες της (vid)

Gazzetta team
LIVE: Η νέα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τις πύλες της στους πρώτους επίσημους επισκέπτες της (vid)
Με υψηλούς προσκεκλημένους πραγματοποιείται επίσημα η έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία συνοδεύεται από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, υποδέχονται στην Εθνική Πινακοθήκη τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, που έφθασαν στην Αθήνα πριν από λίγη ώρα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin, τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith και τον Πρόεδρο του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez. Παρόντες είναι επίσης η υπουργός Πολιτισμου και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και φυσικά η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακολούθως, στις 20:30 θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο πλαίσιο του δείπνου, θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.