Μειωμένο θα μπει το δώρο Πάσχα για χιλιάδες εργαζόμενους

Gazzetta team
Μειωμένο θα μπει το δώρο Πάσχα για χιλιάδες εργαζόμενους
«Κουτσουρεμένο» θα είναι το δώρο του Πάσχα για όσους εργαζόμενους έχουν μπει σε αναστολή...

Κατάσταση ανάλογη με αυτή που υπήρχε για το δώρο των Χριστουγέννων θα έχουμε και τον Απρίλιο με το δώρο Πάσχα. Κάτι που σημαίνει οτι για χιλιάδες εργαζόμενους το επίδομα που θα μπει στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα είναι κουτσουρεμένο, καθώς το χρήματα θα είναι λιγότερα.

Υπολογισμός και πληρωμή

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά... Το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα εργασίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου και σύμφωνα με το νόμο είναι να καταβληθεί στις 28 Απριλίου, την Μεγάλη Τετάρτη δηλαδή.

Όσοι αμείβονται με μισθό δικαιούνται το 50% στο δώρο, ενώ όσοι είναι με ημερομίσθιο έχουν να πάρουν 15 τέτοια.

Η μείωση

Τα παραπάνω ισχύουν για όσους την περίοδο του lockdown δούλευαν κανονικά και δεν είχαν μπει σε αναστολή. Όσοι είχαν μπει σε αναστολή και ο μηνιαίος μισθός τους ήταν μεγαλύτερος των 534 ευρώ θα πάρουν μειωμένο ποσό.

Και αυτό γιατί το δώρο για το διάστημα δεν δούλευαν δεν θα υπολογιστεί σύμφωνα με το μισθό που έχουν συμφωνήσει να παίρνουν από τον εργοδότη τους, αλλά με αυτό της αναστολής. Δηλαδή με τα 534 ευρώ.

Για το διάστημα δηλαδή που εργάζονταν κανονικά θα πάρουν το ποσοστό από τον εργοδότη και για το διάστημα που ήταν αναστολή από το κράτος.

Παράδειγμα...

Για να γίνει πιο κατανοητό, δείτε το παρακάτω παράδειγμα... Εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ που ήταν σε αναστολή 2 μήνες, δεν θα πάρει δώρο του Πάσχα 500 ευρώ, όπως θα έπαιρνε αν δεν είχαμε τον κορονοϊό.

Θα πάρει από τον εργοδότη του 250 ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στο διάστημα που εργάστηκε κανονικά και άλλα 133 ευρώ από το κράτος για το διάστημα που ήταν σε αναστολή. Σύνολο 383 ευρώ. Άρα το δώρο που θα λάβει φέτος, θα είναι μειωμένο κατά 117 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ