Κόντρες των γιατρών για την επιτροπή: «Ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι», είπε η Γκάγκα στην Κοτανίδου

Gazzetta team
Κόντρες των γιατρών για την επιτροπή: «Ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι», είπε η Γκάγκα στην Κοτανίδου
Η Μίνα Γκάγκα απάντησε στην Αναστασία Κοτανίδου για τα προβλήματα που υπάρχουν στην επιτροπή των ειδικών.

Φαίνεται πως μεταξύ των ειδικών που ασχολούνται με τον κορονοϊό, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων και ένταση. Κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες η Αναστασία Κοτανίδου, πόσω μάλλον μετά την απάντηση που της έδωσε η Μίνα Γκάγκα...

Θυμίζουμε οτι η διευθύντριας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός είχε πει χθες πως «Στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να την απαντήσει η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία...

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».

Σχετικά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορονοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ