Δημήτρης Λιγνάδης: Τα πρώτα 24ωρα στην φυλακή, δεν ζήτησε να μπει σε απομόνωση (vid)

Gazzetta team
Δημήτρης Λιγνάδης: Τα πρώτα 24ωρα στην φυλακή, δεν ζήτησε να μπει σε απομόνωση (vid)
Τα πρώτα του 24ωρα στη φυλακή της Τρίπολης περνάει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στο κελί που έχει μεταφερθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, βρίσκονται μόνο δύο ακόμα κρατούμενοι, εξαιτίας της προληπτικής καραντίνας, λόγω κορονοϊού.

Αυτό θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα. Μετά από αυτό το διάστημα, θα οδηγηθεί σε κελί με 20 άτομα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, δεν ζήτησε να παραμείνει σε καθεστώς απομόνωσης, καθώς δεν νιώθει να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.

Του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει με κάποιον ψυχολόγο, αλλά δεν το επιθυμούσε.

Επίσης, και πάλι σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εξέφρασε την ανακούφισή του στο διοικητή των φυλακών. «Περίμενα να βρω μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά ευτυχώς βλέπω ότι οι εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση».

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ήταν ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες μεταγωγής του στις φυλακές Τριπόλεως, στις έξι το απόγευμα» είπε μιλώντας στο MEGA ο κ. Κούγιας. «Ήταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλούσε για την υπόθεση καθόλου. Ήθελα να τον ρωτήσω αν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου απάντησε ότι ήταν όλα καλά, ότι ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά όλων».

Ο δικηγόρος του πάντως επιβεβαίωσε ότι θα επεξεργαστούν καλύτερα τα στοιχεία, μελετώντας το κινητό του, το ημερολόγιό του και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλλει στη στοιχειοθέτηση υπερασπιστικής γραμμής.

«Υπάρχουν νέες καταγγελίες»

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν από τους καταγγέλλοντες, αποκάλυψε ότι υπάρχουν και νέες καταγγελίες. «Η ανάκριση τώρα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχουν και δικά μας αιτήματα. Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ τα τελευταία χρόνια. Πού είναι το λάπτοπ του; Το κινητό του τηλέφωνο; Είναι συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ