Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, κατέρρευσε η οροφή

Gazzetta team
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, κατέρρευσε η οροφή
Κατέρρευσε η οροφή στα καμίνια της μονάδας του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, λόγω του χιονιά που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι εκτός λειτουργίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», αφού από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου, σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως αναφέρει στο newmoney, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανδρέας Κορέτζελος, το εργοστάσιο, μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη, βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο μονάδες παραγωγής.

Οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ παλιές και χωρίς συντήρηση και αυτό επιτείνει τα προβλήματα, ειδικά τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Για την ζημιά στην βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ καθώς για να λειτουργήσει η εγκατάσταση που κατέρρευσε υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

Προσθέτει μάλιστα άλλο ένα αγκάθι στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης με δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς σε πλήρη εξέλιξη για τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της Λάρυμνα.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της κακοκαιρίας, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ