Υπόθεση Βαλυράκη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών νέο ντοκουμέντο, μια φωτογραφία (vid)

Gazzetta team
Υπόθεση Βαλυράκη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών νέο ντοκουμέντο, μια φωτογραφία (vid)
Στην εικόνα φαίνεται ένα σκάφος πολύ κοντά στην Αγία Τριάδα και την ίδια ώρα δεξιά, ένα φουσκωτό να ξεκινάει από την Ερέτρια.

Την ώρα που το Λιμενικό εξετάζει δύο βίντεο και προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του νήματος μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες για την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, μια νέα φωτογραφία, που τράβηξε τυχαία μια γυναίκα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ήρθε να προστεθεί στο φάκελο της υπόθεσης, όπως μετέδωσε το Mega.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12:25 το μεσημέρι της Κυριακής. Ώρα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες ταιριάζει με εκείνη που ξεκίνησε από την Ερέτρια ο Σήφης Βαλυράκης.

Στην εικόνα φαίνεται ένα σκάφος πολύ κοντά στην Αγία Τριάδα και την ίδια ώρα δεξιά, ένα φουσκωτό να ξεκινάει από την Ερέτρια… Εικάζεται ότι μέσα στο δεύτερο ήταν ο πρώην υπουργός.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, η γυναίκα παρατήρησε τη φωτογραφία που είχε βγάλει τυχαία και το μεσημέρι πήρε την απόφαση να πάει στο λιμεναρχείο. Λίγη ώρα μετά, έφτασε για 3η φορά ο αυτόπτης μάρτυρας κλειδί για συμπληρωματικές ερωτήσεις.

Εκτός από τα δύο πρώτα βίντεο τα στελέχη του Λιμενικού που χειρίζονται την έρευνα έχουν στα χέρια τους, τις τελευταίες ώρες και υλικό από κάμερες ασφαλείας κτιρίων.

Κάμερες υπάρχουν και στο λιμάνι της Ερέτριας, με τους ψαράδες να πιθανολογούν πως αν βρίσκονταν σε λειτουργία, θα μπορούσαν να προσθέσουν κρίσιμα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης…

Το πρωί ο κεντρικός λιμενάρχης της Ερέτριας έφτασε στο λιμάνι για να δει ορισμένες από τις βάρκες που τα δύο τελευταία 24ωρα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο, για τυχόν εμπλοκή τους, στην υπόθεση.

Ανάμεσα στις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι λιμενικοί υπάρχει και μία, στην οποία γίνεται αναφορά σε ένα drone που πετούσε ανοιχτά της Ερέτριας…

Μετά τους ψαράδες από την Ερέτρια, σειρά το πρωί πήραν και ορισμένοι από την Αμάρυνθο για να απαντήσουν αν την περασμένη Κυριακή, βρίσκονταν στην περιοχή του δυστυχήματος…

Στην Ερέτρια παραμένουν και οι διασώστες, που το βράδυ της περασμένης Κυριακής εντόπισαν νεκρό τον άλλοτε υπουργό. Όπως λένε η στολή που φορούσε, είναι αδύνατον να δώσει περεταίρω στοιχεία.

Ο αριθμός των σκαφών που θα εξεταστούν από το λιμενικό σώμα ανέρχονται πλέον σε περισσότερα από 30. Επιπλέον αναμένεται να ελεγχθούν και τα κινητά τηλέφωνα αρκετών ψαράδων προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονταν κι αν μίλησαν με κάποιους την ώρα του μοιραίου περιστατικού.

«Έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη δεύτερου σκάφους»

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, τονίζοντας ότι προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια η ύπαρξη δεύτερου σκάφους, το οποίο έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Παράλληλα, έκανε έκκληση μέσω της εκπομπής στον υπόλοιπο κόσμο που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή και τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο, να απευθυνθούν στις Αρχές προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο στοιχείο σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ