Lockdown: Εισήγηση λοιμωξιολόγων να θεωρηθεί η Αττική «κόκκινη» περιοχή (vid)

Gazzetta team
Lockdown: Εισήγηση λοιμωξιολόγων να θεωρηθεί η Αττική «κόκκινη» περιοχή (vid)
Πολλοί από τους λοιμωξιολόγους εισηγούνται στην κυβέρνηση την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, η οποία μπαίνει έτσι στις «κόκκινες» περιοχές, υπό το φόβο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα Πέμπτη (28/1) και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, εισηγήθηκαν να γίνει «κόκκινη» περιοχή η Αττική, κάτι που σημαίνει «αυστηρό» lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Επιτροπή των ειδικών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, και για αυτό τον λόγο εισηγείται η Αττική να αναβαθμιστεί σε περιφέρεια ύψιστου κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού.

Αν εισακουστεί από την κυβέρνηση η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η Αττική θα γίνει «κόκκινη» περιοχή, με αποτέλεσμα να ισχύσουν αυξημένοι περιορισμοί και το lockdown να είναι αυστηρότερο.

Η εισήγησή τους θα είναι να μην ανοίξουν τα Λύκεια ενώ παράλληλα παραμένει ερωτηματικό τι θα συμβεί με τα Γυμνάσια.

Αναφορικά με το εμπόριο το επικρατέστερο σενάριο είναι η επιστροφή στο click away, όπως συνέβη και την εορταστική περίοδο, ενώ για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης θα ισχύσει το click in shop. Παράλληλα αναμένεται και απόφαση για την λειτουργία των κομμωτηρίων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κυκλοφορία, το πιθανότερο σενάριο είναι η απαγόρευση να παραμείνει μετά από τις 21:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ