Lockdown: «Κλειδώνει» η εισήγηση για click away και click in shop, πιέσεις για άμεση εφαρμογή (vid)

Gazzetta team
Lockdown: «Κλειδώνει» η εισήγηση για click away και click in shop, πιέσεις για άμεση εφαρμογή (vid)
Προ των πυλών είναι η κυβέρνηση για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την χώρα. Πιέσεις για εφαρμογή του click away και click in shop από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας καλείται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, καθώς η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ανατρέπει κάθε σχεδιασμό.

Με την Αττική στη χειρότερη θέση και με φόβο για ενδεχόμενο τρίτο κύμα που θα δοκιμάσει τις αντοχές των νοσοκομείων, οι εισηγήσεις των επιστημόνων και οι αποφάσεις των Αρχών αναμένονται αύριο.

Αυτές τις ώρες όμως, τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν από επιστροφή στο click away, έως ακόμη και παράταση του λουκέτου στα γυμνάσια και τα λύκεια.

To είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός «όπου υπάρχουν προβλήματα και αυξημένα κρούσματα θα "κλείνουμε" και όπου είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίγουμε».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται στην κυβέρνηση click away και click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, υπάρχουν και φωνές που ζητούν η μέθοδος του click away και του click in shop να εφαρμοστεί ακόμη και από το Σάββατο ή την Κυριακή, για να μην ξαναδούμε σκηνές όπως εκείνες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, οι τελικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο και για το τι θα γίνει τελικά με το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, μετά την τελική απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με το Open, η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει ανοιχτό το λιανεμπόριο έστω και με click away και click in shop και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πάει πίσω το άνοιγμα των σχολείων.

Αυτό θα γίνει μόνο εάν τα κρούσματα κορονοϊού εκτοξευθούν και παράλληλα σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με Covid.

Σε αυτή την περίπτωση τα σχολεία θα πάρουν παράταση μίας εβδομάδας ενώ τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με περιορισμούς.

Για το σενάριο του να μην ανοίξουν τα σχολεία «πρέπει να κρατηθούμε λίγο γι’ αυτό το σενάριο. Μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό από Δευτέρα, για τις «κόκκινες» περιοχές όπου μπορεί τα σχολεία να μην ανοίξουν, όμως μπορεί να μην δούμε το ίδιο για τις πορτοκαλί περιοχές», ανέφερε το ρεπορτάζ του Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ