Επίσημο: Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς

Gazzetta team
Επίσημο: Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αυξήσει την θητεία στον στρατό ξηράς και να την εξισώσει με τα άλλα δύο Σώματα.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς ξηράς, πλέον επισημοποιήθηκε...

Την Πέμπτη, το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων και η χρονική διάρκεια που υπηρετεί κανείς σε αυτό το Σώμα, εξισώνεται με αυτά της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Έτσι, από 9 μήνες που ήταν μέχρι τώρα η θητεία στον Στρατό Ξηράς πλέον αυξάνεται κατά 3 μήνες και πάει στους 12, όσο δηλαδή είναι στα άλλα δύο Σωματα, με την απόφαση αυτή να εφαρμόζεται από την κατάταξη της επόμενης ΕΣΟ.

Η εξαίρεση

Με βάση την απόφαση εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών, για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής. Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.

Αναφορικά με τα όσους είναι να κάνουν μειωμένη θητεία, όπως είναι για παράδειγμα οι πολύτεκνοι, οι προστάσεις οικογενειών κτλ, αυτή «πέφτει» ακόμα περισσότερο και από τους 9 μήνες που ήταν, πάει στους 8.

Τέλος, αναφορικά με την θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και γίνεται 17 μήνες αντί για 14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ