Προς άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα: Click in shop σε μαγαζιά της περιοχής μας και αυστηρό τρίωρο (vid)

Gazzetta team
Προς άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα: Click in shop σε μαγαζιά της περιοχής μας και αυστηρό τρίωρο (vid)
Την Παρασκευή θα «ψηφίσουν» οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και click in shop.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων θα γίνουν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, με τους εμπόρους να πιέζουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως καθώς εκτιμούν ότι και το προηγούμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία του εμπορίου δεν αύξησε τη διασπορά του κορονοϊού.

Την ίδια πρόθεση έχει και η κυβέρνηση, κάτι που έκανε σαφές ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Κι ενώ δίνεται προτεραιότητα στο λιανικό εμπόριο παγώνει η συζήτηση για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Κάποιοι από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι το λιανεμπόριο έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων. Και στο μπρα ντε φερ της Παρασκευής ανάμεσα στην αγορά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται πως προβάδισμα έχει η πρώτη.

Το λιανεμπόριο ετοιμάζεται για το άνοιγμα της Δευτέρας, με ραντεβού σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Οι καταναλωτές ήδη ζητούν να κλείσουν ραντεβού από την πρώτη μέρα λειτουργίας και οι έμποροι ελπίζουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ήδη , από το πρώτο εννιάμηνο του 2020 τα δημόσια έσοδα έχουν μειωθεί κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί, ενώ οι συνολικές απώλειες του εμπορικού τζίρου ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια.

Για τους εμπόρους τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία, καθώς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, παραδοσιακά, το λιανικό εμπόριο καταγράφει τζίρο που κυμαίνεται από 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιες άλλες δραστηριότητες θα βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων

Τα κομμωτήρια θα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όμως δεν θα ανοίξουν μαζί με τα καταστήματα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να πάμε σε μαζικό άνοιγμα.

Οι νέοι κανόνες για click in shop

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το click in shop θα έχει νέους κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ότι θα ψωνίζουμε στα καταστήματα της περιοχής που μένουμε. Επίσης θα μπει στη ζωή μας το αυστηρό τρίωρο, σύμφωνα με το Mega.

Θα υπάρχουν αυστηρότατοι έλεγχοι ακόμα και για την τήρηση του ωραρίου. Το μαγαζί θα πρέπει να μας έχει στείλει μήνυμα, όπου θα επιβεβαιώνει το ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία, το ζήτημα θα πάει για μια επόμενη συζήτηση, προς το παρόν το θέμα «παγώνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ