Η ΕΛ.ΑΣ δεν επαρκεί για τα Θεοφάνεια αν μείνει το αδιέξοδο Εκκλησίας-Κυβέρνησης

Gazzetta team
Η ΕΛ.ΑΣ δεν επαρκεί για τα Θεοφάνεια αν μείνει το αδιέξοδο Εκκλησίας-Κυβέρνησης
Στην Ελληνική Αστυνομία επικρατεί προβληματισμός για την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που δεν βρεθεί χρυσή... τομή για τα Θεοφάνια.

Παρά τις διαβουλεύσεις που υπάρχουν για τα Θεοφάνεια, το αδιέξοδο μεταξύ της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης, παραμένει και αν διατηρηθεί μέχρι το βράδυ, τότε το... μπαλάκι θα πάει στην αστυνομία.

Αυτή είναι που θα αναλάβει να περιφρουρήσει τους ναούς, προκειμένου να μην υπάρχουν πιστοί και συνωστισμός που ευνοεί την μετάδοση του κορονοϊού.

Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ έχει γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, με προληπτικές περιπολίες έξω από ναούς σε όλη την Ελλάδα, με ηχητικά μηνύματα αποτροπής συγχρωτισμού από τα περιπολικά, αλλά και χαρτογράφηση εκκλησιών.

Δεν βγαίνουν οι αριθμοί

Ωστόσο πραγματική περιφρούρηση με την κανονική έννοια της λέξης δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν βγαίνουν τα... κουκιά. Στην 17η Νοέμβριου, αλλά και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν σε επιφυλακή, περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Ωστόσο, οι εκκλησίες στην Αττική ξεπερνάνε τις 5.000 και συνολικά την χώρα τους 15.000. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δημιουργεί θέμα, καθώς αρκετές ενδεχομένως να μείνουν χωρίς αστυνομικά μάτια.

Και αν για τις μεγάλες πόλεις κάτι μπορεί να γίνει, το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τί θα γίνει στην επαρχία και σε κάποια χωριά της, καθώς δεν έχουν μόνιμους αστυνομικούς και ένα περιπολικό για να πάει θα πρέπει να φύγει από την πόλη που έχει ως έδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ