Συγκλονιστικές εικόνες από την έκταση πάνω από το ναυάγιο της Ζακύνθου (vid)

Gazzetta team
Συγκλονιστικές εικόνες από την έκταση πάνω από το ναυάγιο της Ζακύνθου (vid)
Πάνω από 1.500 στρέμματα κάηκαν στο Ναυάγιο της Ζακύνθου στην περιοχή Βόλιμες, μέχρι η φωτιά να κατασβεστεί μετά από πολύωρη «μάχη».

Η φωτιά στο διάσημο Ναυάγιο ξέσπασε την Κυριακή. Στις φλόγες «έπεσαν» 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ επίσης υπήρξε και συνδρομή από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί βρέθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, αλλά και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ., Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοπονήσου Γιάννης Πετρούτσος που ανέλαβε τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ρίψεις νερού στη φωτιά πραγματοποίησαν οκτώ εναέρια μέσα. Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχείρησαν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 6 Α/Φ & 2 Ε/Π.

Τελικά ο απολογισμός με βάση το imerazante.gr ήταν να καούν πάνω 1.500 στρέμματα, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες μέσω drone που παρουσίασε το IONIAN TV.