Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Ασυμπτωματικοί ασθενείς ήρθαν σε επαφή με όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό!

Gazzetta team
Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Ασυμπτωματικοί ασθενείς ήρθαν σε επαφή με όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό!
Μεγάλη ανησυχία στον ΕΟΔΥ, καθώς έγινε γνωστό πως δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό στο Δρομοκαΐτειο έχουν έρθει σε επαφή με όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό!

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ, καθώς υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά κορονοϊού στο Δρομοκραΐτειο!

Δύο αλλοδαποί ασθενείς με κονονοϊό είναι εντελώς ασυμπτωματικοί, αλλά ήρθαν σε επαφή με όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό! Αμφότεροι νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου, σε τμήμα οξέων περιστατικών.

Την Πέμπτη τούς έγινε τεστ και σήμερα, Κυριακή, βγήκε το αποτέλεσμα, το οποίο έδειξε και τους δύο θετικούς στην Covid-19.

Οι δύο ασθενείς κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό.

Ο ένας από αυτούς εν τω μεταξύ πήρε εξιτήριο την Παρασκευή!

Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες, την ίδια στιγμή, δε, που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι ο ασθενής που εξακολουθεί να νοσηλεύεται «πρέπει να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ