Τα ελληνικά ψάρια θα αποκτήσουν «ταυτότητα»: Αναλυτικά τί θα αναφέρεται

Gazzetta team
Τα ελληνικά ψάρια θα αποκτήσουν «ταυτότητα»: Αναλυτικά τί θα αναφέρεται
Όλα τα ψάρια που βγαίνουν από τις ιχθυόσκαλες θα έχουν ειδική ταυτότητα και ο καταναλωτής θα γνωρίζει τα πάντα για αυτά.

Σε μία σημαντική κίνηση προχωράει ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας που έχει υπό την εποπτεία του, τις 11 συνολικά ιχθυόσκαλες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης των αλιευμάτων που εξέρχονται από τις ιχθυόσκαλες, κάτι που σημαίνει οτι τα ψάρια θα αποκτήσουν ένα είδος ταυτότητας, προκειμένου ο καταναλωτής να γνωρίζει όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία.

Εκεί θα αναφέρονται το είδος, το που πιάστηκε και από ποιο σκάφος, ενώ θα επιβεβαιώνεται αν ψαρεύτηκε σε ελληνική θάλασσα.

Έτσι, όλα τα καταστήματα πώλησης αλιευμάτων θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί τα παραπάνω.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, επισκέφθηκε τις ιχθυόσκαλες τις Βορείου Ελλάδος (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης / ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας), όπου είχε συναντήσεις με τους υπεύθυνους λειτουργίας τους, σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε σύντομα να τεθούν σε εφαρμογή οι διαδικασίες πιστοποίησης όλων των αλιευμάτων που εισέρχονται στις ιχθυόσκαλες κι εν συνεχεία φεύγουν για τα καταστήματα με προορισμό το τραπέζι του καταναλωτή.