Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» για κορονοϊό: «Όσοι μπαίνουν πλέον στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν, είναι επιθετικότατος» (vid)

Gazzetta team
Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» για κορονοϊό: «Όσοι μπαίνουν πλέον στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν, είναι επιθετικότατος» (vid)
Συγκλονίζει η περιγραφή νοσηλεύτριας που εργάζεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και μίλησε για τους ασθενείς με κορονοϊό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά στην χώρα μας είναι τριψήφιος και οι υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι περιγραφές των ανθρώπων που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σοκάρουν και ταυτόχρονα προβληματίζουν αφού μιλούν για έναν ιό επιθετικό.

Η νοσηλεύτρια, Ειρήνη Μικροβασίλη, που εργάζεται στην Κλινική Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία» μίλησε στο MEGA και περιέγραψε όσα βιώνει στην καθημερινότητά της αφού είναι τόσο κοντά σε ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε αρκετές φορές «είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» και συμπληρώνει ότι «νοσηλευτές και γιατροί σε κλινικές Covid είναι αντιμέτωποι και με έναν άλλο εχθρό, την κοινωνία».

«Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω την μητέρα μου εννέα μήνες. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Το ιστορικό αυτό μας λέει. Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά», ανέφερε στο Mega.

Στο ερώτημα «όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ σε τι ποσοστό βγαίνουν» απάντησε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να βγαίνει κάποιος. Για το τώρα. Είναι πολύ βαριές οι καταστάσεις αυτή τη στιγμή. Ο ιός είναι επιθετικότατος. Ναι μεν μέχρι τον Ιούνιο έβγαιναν αρκετοί. Και παλεύαμε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Τώρα έχει αλλάξει, είναι πιο επιθετική μορφή και είναι και σε μικρότερες ηλικίες, δεν ξέρεις πως αντιδρά», τόνισε.

Όσον αφορά τις ηλικίες των νοσηλευομένων με κορονοϊό είπε πως είναι 45 με 85 ετών.

Ανέφερε ακόμη ότι τα κρεβάτια στις κλινικές για τον κορονοϊό είναι μονίμως γεμάτα. «Όποιος δεν σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», υπογράμμισε.

Για τις μάσκες για τον κορονοϊό και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω». Δήλωσε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που η ίδια φοβάται για τη ζωή της και την οικογένειά της. «Οταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω το σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Έχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρώμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Έχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών, ο μικρός κλαίει όταν φεύγω. Και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid. Εγώ όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν 10 μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο Σωτηρία».