Καθηγητής Δερμιτζάκης: «Πρώτα έπρεπε να απαγορευτεί η θεία κοινωνία και μετά να κλείσουν μαγαζιά»

Gazzetta team
Καθηγητής Δερμιτζάκης: «Πρώτα έπρεπε να απαγορευτεί η θεία κοινωνία και μετά να κλείσουν μαγαζιά»
Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης δεν κρύφτηκε και είπε την γνώμη του για την λειτουργία της εκκλησίας.

Από την πρώτη μέρα της πανδημίας στην χώρα μας, μέχρι ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, σχεδόν όλοι οι λοιμωξιολόγοι που βγαίνουν σε καθημερινή βάση στα κανάλια, αποφεύγουν να εκφράσουν την επιστημονική τους θέση σχετικά με την Θεία Κοινωνία.

Είτε θα κρύβονταν πίσω από τις λέξεις, αποφεύγοντας να πάρουν θέση, είτε θα εξέφραζαν την άποψη οτι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όπως είχε κάνει η Ελένη Γιαμαρέλλου.

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης όμως δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες και το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε αυτό που οι περισσότεροι συνάδελφοί του που ενημερώνουν το κοινό στα ελληνικά κανάλια αποφεύγουν να πουν...

«Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; Το θεωρώ απαράδεκτο».

Μάλιστα, για το μέτρο με το πλαστικό κουτάλι είπε μεταξύ άλλων: «Έχουν κλείσει όλες οι Εκκλησίες στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Γερμανία. Επομένως είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες Εκκλησίες στον κόσμο να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της Θείας Μετάληψης, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι, να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα ειναι η ευελιξία που θα δείξει. Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ μεγάλη ευελιξία σε παλιότερες εποχές».