«Όλοι ήμασταν χυμαδιό», λέει τουρίστας μετά τα μαζικά κρούσματα στην Ζάκυνθο (vid)

Gazzetta team
«Όλοι ήμασταν χυμαδιό», λέει τουρίστας μετά τα μαζικά κρούσματα στην Ζάκυνθο (vid)
Συναγερμός στην Ζάκυνθο μετά τα μαζικά κρούσματα, καθώς σε πολλά μέρη δεν τηρείται κανένα μέτρο προφύλαξης.

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν 20 Βρετανοί μαθητές οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και όπως φαίνεται τον κόλλησαν στη Ζάκυνθο.

Φαίνεται όμως πως και εκείνοι έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να βρεθούν θετικοί στον ιό, καθώς εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη μέτρων προφύλαξης σε πολλά μαγαζιά, γλεντούσαν χωρίς... αύριο.

Είναι ενδεικτικό το μήνυμα που είχε ποστάρει στα social media ένας από αυτούς, ο οποίος πριν αναχωρήσει για το ελληνικό νησί έγραφε: «Πάμε στην Ζάκυνθο χωρίς αποστάσεις και κορονοϊό» έγραφε ένας από τους Βρετανούς τουρίστας λίγο πριν από την άφιξή του.

Μία άλλη κοπέλα της παρέας, κατά την διάρκεια της παρουσίας της εκεί, ανέβασε ένα video στο TikTok από ένα ασφυκτικά γεμάτο club στον Λαγανά, γράφοντας: «Ποιος να ήξερε οτι κατά την διάρκεια της πανδημίας θα ήταν τόσο ωραία στην Ζάκυνθο».

Μάλιστα, ένας πόσταρε στα social media το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, γράφοντας με υπερηφάνια: «Όλοι οι πιτσιρικάδες έχουν τώρα κορονοϊό μετά από μία εβδομάδα ξεφαντώματος στην Ζάκυνθο».

Κανένα μέτρο προστασίας

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί με τους τουρίστες, είναι τα όσα δήλωσε στο Star ένας Έλληνας που βρέθηκε στην Ζάκυνθο, ο οποίος είπε: «Δεν φόραγε κανένας μάσκας. Όλοι ήμασταν χυμαδιό. Και γενικότερα υπήρχε κόσμος, δεν κρατούσαμε αποστάσεις».