Ζητούν από γιατρούς της Πάτρας να τους γνωματεύσεις για να μην φοράνε μάσκα

Gazzetta team
Ζητούν από γιατρούς της Πάτρας να τους γνωματεύσεις για να μην φοράνε μάσκα
Με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας ζήτησε από τα μέλη του να μην ενδίδουν στις πιέσεις για γνωμάτευση που θα επιτρέπει στους πολίτες να μην φοράνε μάσκα.

Φαίνεται πως κάποιοι δεν λένε με τίποτα να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε με τον κορονοϊό και την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνεται από την επιστολή που έστειλε στα μέλη της, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας και με την οποία ουσιαστικά αποκαλύπτει πως οι γιατροί στην πόλη δέχονται πιέσεις από πολίτες, προκειμένου να τους βγάλουν γνωματεύσεις που θα τους επιτρέπουν να μην φοράνε μάσκα.

Αναλυτικά η επιστολή...

Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας έχουν σχεδόν καθολικό χαρακτήρα.

Βάσει του ΦΕΚ-3162/31-7-2020 τ.Β΄ «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους», οι εξαιρέσεις από τη χρήση της μάσκας αναφέρονται στο άρθρο 4.

«Άρθρο 4 Εξαιρέσεις

Από την υποχρέωση των παρ. 1 και 2 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών».

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κοινωνικής πίεσης για έκδοση βεβαιώσεων εξαίρεσης στη χρήση της μάσκας, σας συνιστούμε την αποφυγή της έκδοσης τέτοιων γνωματεύσεων, όταν κατά την επιστημονική σας κρίση δεν συντρέχουν αντικειμενικοί και τεκμηριωμένοι λόγοι υπαγωγής των ασθενών στην εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας (από κοινού με τα λοιπά μέτρα ατομικής υγιεινής και τήρησης των αποστάσεων), είναι επιβεβλημένο μέτρο, ειδικά στους χρόνιους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ