Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 91 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Gazzetta team
Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα, 91 οι διασωληνωμένοι ασθενείς
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, επιπλέον σε αυτά, όμως, προστίθενται 23 από τη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα, ενώ 119 είναι τα θετικά δείγματα από το κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος».

Άλλα 27 κρούσματα κορονοϊού τόνισε πως υπάρχουν στη χώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας την Πέμπτη.

Όπως σημείωσε, όμως, στην καθιερωμένη ενημέρωσή του από το υπουργείο Υγείας, σε αυτά προστίθενται ακόμη 23 από τη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα, ενώ ο κύριος Χαρδαλιάς, στη συνέχεια, είπε πως τα θετικά δείγματα από το κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος», που βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδου στον Πειραιά, είναι 119.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «τα συνολικά αποτελέσματα είναι 119 θετικά, 259 αρνητικά και δύο ακατάλληλα, τα οποία και θα επανεξεταστούν. Για το κρουαζιερόπλοιο αποφασίστηκε ελλιμενισμός του σε ειδική προβλήτα». Επίσης, πρόσθεσε πως «από τους 23 που βρέθηκαν θετικοί στη Ριτσώνα κανείς δεν νοσεί, ούτε φέρει συμπτώματα».

Επομένως, με βάση τα παραπάνω, συνολικά τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 1.514.

Από εκεί και πέρα, ο κος Τσιόδρας επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 53 και πρόσθεσε πως 91 είναι πια οι διασωληνωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 65 έτη, 16 ασθενείς είναι γυναίκες και όλοι υπόλοιποι άντρες.

Στα ευχάριστα νέα, εννέα άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Τέλος, έχουν διενεργηθεί 18.844 τεστ.