Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καταργείται η έγγραφη βεβαίωση, έξοδος με φορολογική δήλωση

Gazzetta team
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καταργείται η έγγραφη βεβαίωση, έξοδος με φορολογική δήλωση
Οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κρίνοντας από τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, πριν την ανακοίνωσή τους είχαν προηγηθεί επανειλημμένες και αυστηρές συστάσεις από όλους τους υπεύθυνους, κάτι που γίνεται και αυτές τις μέρες.

Οπότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο οτι κάτι τέτοιο θα γίνει και πάλι, με τους αρμόδιους να εξετάζουν ουσιαστικά δύο θέματα...

Το ένα είναι πως θα αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και το άλλο αφορά την έξοδο του Πάσχα.

Για το τελευταίο το σενάριο με το κλείσιμο των διοδίων δεν φαίνεται να προχωράει, αν και υπάρχουν πολλοί εντός της κυβέρνησης που το υποστηρίζουν. Επικρατέστερο είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στα λιμάνια... Θα πρέπει δηλαδή όποιος ταξιδεύει να έχει μαζί του την φορολογική δήλωση που θα επιβεβαιώνει που μένει.

Όσον αφορά τον περιορισμό των μετακινήσεων, η έγγραφη βεβαίωση πάει προς απόσυρση και κάθε έξοδος θα μπορεί να γίνεται μόνο με SMS, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η ώρα. Μάλιστα για κάθε έναν από τους 6 λόγους θα υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο.

Εξαίρεση στα SMS θα αποτελούν πιθανότατα οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κατανόηση της λειτουργίας τους.