Κορονοϊός: 22 οι νεκροί στην Ελλάδα, 78 νέα κρούσματα

Gazzetta team
Κορονοϊός: 22 οι νεκροί στην Ελλάδα, 78 νέα κρούσματα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε και δεύτερο θάνατο σήμερα στη χώρα από τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 22, τόνισε πως υπάρχουν 78 νέα κρούσματα, ενώ ανέφερε πως 53 είναι, πλέον, οι άνθρωποι σε ΜΕΘ...

Στους 22 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό!

Όπως επιβεβαίωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, πέθανε ακόμη ένας άνθρωπος σήμερα, ο Γερμανός καθηγητής, που νοσηλευόταν στην Κρήτη. Νωρίτερα, θυμίζουμε, έχασε τη μάχη με τον Covid-19 ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη.

Από εκεί και περα, ο κος Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν 78 νέα κρούσματα, άρα 821 πια στο σύνολο, και 53 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ από τους 134 που νοσηλεύονται. Το 60% όσων νοσηλεύονται είναι άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των 53 ανθρώπων, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι τα 67 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορονοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 εργαστηριακά τεστ στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως, στην εισαγωγή του, ο λοιμωξιολόγος έκανε λόγο για 440.000 κρούσματα παγκοσμίως και 19.700 επιβεβαιωμένους θανάτους.