Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 530 συνολικά

Gazzetta team
Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 530 συνολικά
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 35 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 530, ενώ τόνισε πως 100 άνθρωποι νοσηλεύονται, 18 διασωληνωμένοι, αλλά πολλοί από αυτούς θα διασωληνωθούν τις επόμενες μέρες...

Άλλα 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έχουμε στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά, πλέον, τα κρούσματα στη χώρα είναι 530.

Επιβεβαίωσε, δε, πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, πλέον, στους 13, καθώς, νωρίτερα, θυμίζουμε, έγινε γνωστό πως πέθαναν άλλοι τρεις άνθρωποι.

Πρόκειται για δύο άνδρες στο Σωτηρία της Αθήνας και στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, και για μία γυναίκα στο Παμμακάριστο της πρωτεύουσας. Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, δηλαδή, έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 7 συμπολίτες μας.

Ο κος Τσιόδρας τόνισε, επίσης, πως 100 άνθρωποι νοσηλεύονται, 18 διασωληνωμένοι, αλλά πολλοί από αυτούς θα διασωληνωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς «πρόκειται για μία σοβαρή νόσο, μία σοβαρή πνευμονία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Έχουν δοθεί 19 εξιτήρια.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 98 είναι απροσδιόριστης πηγής. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται, δε, το 79% συγκεκριμένα, έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και το 54% αυτών είναι άνδρες. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ: «Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

Στην εισαγωγή του, εξάλλου, τόνισε πως σε 186 χώρες του κόσμου έχουν σημειωθεί περισσότερα από 287.000 κρούσματα...