Μυστήριο με δύο δυνατές εκρήξεις στη Σαντορίνη (pics & vid)

Gazzetta team
Μυστήριο με δύο δυνατές εκρήξεις στη Σαντορίνη (pics & vid)
Δύο εκκωφαντικοί θόρυβοι, σαν δυνατές εκρήξεις, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, ανησύχησαν όλη τη Σαντορίνη το απόγευμα της Πέμπτης.

Γύρω στις 4 παρά τέταρτο, το απόγευμα της Πέμπτης, δύο εκκωφαντικοί θόρυβοι, σαν δυνατές εκρήξεις, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι... σήκωσαν στο πόδι τη Σαντορίνη, ενώ υπάρχουν αναφορές πως τις άκουσαν ακόμη και στη γειτονική Νάξο!

Προς το παρόν, ουδείς μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς προκάλεσε τους θορύβους, οι ειδικοί, ωστόσο, συνιστούν ψυχραιμία, αφού δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για έκρηξη του ηφαιστείου, όπως πολλοί πίστεψαν ότι συνέβη...

Μάλιστα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε στο Facebook πως το πιθανότερο σενάριο είναι να προκλήθηκαν από ασθενή σεισμική δόνηση, σε μικρό εστιακό βάθος: «Πολύ μικρή δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Σαντορίνη στις 15:46 η οποία ακούστηκε από κατοίκους ίσως λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί το φαινόμενο... Η ανάλυση δείχνει το επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά της Θήρας και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα».

Σε άλλη ανάρτησή του, αναφέρει: «Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Π.χ. έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγραφεί σε σταθμό απέναντι στη Θηρασιά και στη Νέα Καμμένη και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο».

Δείτε τι είπε και ο δήμαρχος του νησιού για το θέμα: