Κούγιας για τραγωδία στο Αίγιο: «Δεν τελούσε υπό ακραία μέθη ο 28χρονος» (vid)

Gazzetta team
Κούγιας για τραγωδία στο Αίγιο: «Δεν τελούσε υπό ακραία μέθη ο 28χρονος» (vid)
Με δηλώσεις του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι ο 28χρονος που παρέσυρε με το αυτοκίνητο του γιαγιά και εγγονάκι στις Καμάρες Αιγίου, δεν τελούσε υπό ακραία μέθη.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του εντολέα του ήταν 1,71, τη στιγμή που το επιτρεπόμενο όριο είναι 1,10, κάτι «το οποίο είναι παράνομο, αλλά η διαφορά είναι ελαχίστη», όπως δήλωσε ο κύριος Κούγιας, ενώ τόνισε ότι «η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης καταρρέει».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κούγιας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα πέραν του επιτρεπομένου. Το επιτρεπόμενο είναι 1,10 και βρέθηκε με 1,71, που αυτό σημαίνει ότι αυτή η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης καταρρέει. Βεβαίως είναι παράνομο αλλά η διαφορά είναι ελαχίστη. Οπότε όλο το ενδιαφέρον μας εμπλέκεται ότι έχουμε έναν ικανότατο οδηγό, συγκροτημένο άτομο».

Σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει ζητήσει η οικογένεια, δήλωσε: «Είναι η εντολή που έχουμε λάβει από τους γονείς του, να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων αυτών και αν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τις δικαστικές ταλαιπωρίες. Και πιστεύω ότι όταν συνέλθουν λίγο απ' αυτό το αδιανόητο που τους συνέβη, θα είναι προτιμότερο να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και πραγματικά να δώσουμε λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του γιαγιά και εγγονάκι στις 25 Αυγούστου στην περιοχή Καμάρες του Αιγίου, όπου είχαν βγει για βόλτα.

Ο νεαρός τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Καμάρες, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους του είχε πάει για να αυτοκτονήσει.

Η πλευρά του 28χρονου υποστηρίζει ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη κάτι το οποίο διέγνωσαν και οι ψυχολόγοι του Πολεμικού Ναυτικού που τον εξέτασαν και νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πηγή: reader.gr