«Πεδίο μάχης» σε Πολυτεχνείο, Εξάρχεια, επεισόδια και στη ΓΑΔΑ (pics & vids)

Gazzetta team
«Πεδίο μάχης» σε Πολυτεχνείο, Εξάρχεια, επεισόδια και στη ΓΑΔΑ (pics & vids)
Mεγάλης έκτασης επεισόδια στην Πατησίων, όσο και στους άλλους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών ως απάντηση στις εκατοντάδες μολότοφ των «μπαχαλάκηδων».

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρά άτομα πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Live εικόνα από το protothema.gr

Τα άτομα αυτά έχουν στήσει οδοφράγματα και πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Άγνωστος αριθμός ατόμων παραμένει εντός του Πολυτεχνείου, όπου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων στις αστυνομικές δυνάμεις.

Κινητικότητα υπάρχει και στην οδό Τοσίτσα, όπου έχουν στηθεί τα πρώτα οδοφράγματα από αντιεξουσιαστές.

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.00 στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την πλατεία Εξαρχείων.

Εκτεταμένα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Με «ορμητήριο» την Πολυτεχνική Σχολή πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε φέτος στην Πάτρα η 45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Ειδικότερα, η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία οργάνωσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το εργατικό κέντρο, η επιτροπή ειρήνης Πάτρας και άλλοι φορείς, ενώ συμμετείχε και ο δήμος Πατρέων.

Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία πέρασε από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, όπου συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι σωματεία, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις κ.α.

Κατόπιν, ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της Πάτρας, η οποία κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Όταν η πορεία έφθασε κοντά στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν πέντε άτομα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τέλος, στο κέντρο της πόλης παραμένουν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πληροφορίες: Alpha news, Open, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αρχείου