Φωτογραφίες από την φωτιά στην Ηλεία: Μερική εκκένωση του χωριού Δαφνιώτισσα (pics)

Gazzetta team
Φωτογραφίες από την φωτιά στην Ηλεία: Μερική εκκένωση του χωριού Δαφνιώτισσα (pics)
Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ ένα νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο Γεράκι...

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ μαίνεται και το δεύτερο μέτωπο που εκδηλώθηκελίγο αργότερα στο Γεράκι. Για προληπτικούς λόγους πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του χωριού Δαφνιώτισσα ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με όλους τους φορείς στο μέτωπο για να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης.

Το Κέντρο της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε στις 13:47 το μεσημέρι, ενώ καίγεται πευκοδάσος. Περίπου 30 οχήματα και 90 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι για την ώρα δεν απειλούνται σπίτια και ότι «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της».

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Πηγή: reader.gr