Εμείς οι «πεταμένοι» 40ρηδες και το εμβολιαστικό FOMO

Εμείς οι «πεταμένοι» 40ρηδες και το εμβολιαστικό FOMO
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος περίμενε τόσο καιρό να τσιπαριστεί για να γίνει ένα πλήρως pre-programmed πρόβατο και είδε ότι ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40-49 και θα καταθέσει ένσταση!

Ειλικρινά έχω πλέον την ΣΘΕΝΑΡΗ πεποίθηση ότι ετούτη η πανδημία/παύλα/αρρωστιάρικη φασούλα/παύλα/κορονοτέτοια θα μας δίνει νέα πράγματα, νέες εξελίξεις, νέα ανησυχίες και γενικότερα νέα συναισθήματα ανά δέκα μέρες.

Δηλαδή σκεφτείτε το λίγο. Ξεκίνησε και νιώσαμε πως εμάς δεν μας ακουμπάει επειδής ήταν μακριά, μετά περάσαμε σε ένα ΑΛΑΦΡΥ άγχος του στυλ «κι αν έρθει;», μετά πήγαμε στον ακραίο πανικό του κωλόχαρτου και της κονσέρβας λες και ήμασταν μια ανάσα από τον πυρηνικό όλεθρο, μετά ήρθε το πρώτο λοκντάουν το ορθόδοξο οπότε και ανακαλύψαμε κρυμμένα ταλέντα γυμναστικής, ακουστικής κιθάρα, φλογέρας και τικτοκ και μετά πήγαινε και ερχότανε ακατάπαυστα και μας χώριζε κάπως σε κατηγορίες: αυτοί που πιστεύουν, αυτοί που δεν πιστεύουν, οι ναι-μεν-αλλά-δες, οι πιστεύουμε-πως-αλλά-να-μήπως-να-το-ξαναδούμε-σε-κάποια-σημεία, οι κλείστε-μας, οι ανοίχτε-μας, οι έτσι και οι αλλιώς μας.

Γενικά είναι θυελλώδης η σχέση μας με την πανδημία και ως τέτοια που είναι έχει σκαμπανεβάσματα. Πολλά. Αδιάκοπα και ακραία. Αλλά έστω κι έτσι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, ουδέποτε περίμενα ότι το τιτάνιο αυτό πακέτο που μας έχουν αφήσει στην πόρτα θα περιείχε και μια ασυνήθιστα έντονη μερίδα FOMO.

Τέτοιο FOMO δεν έχουμε ξαναφάει.

Σε περίπτωση που δεν σας λέει κάτι το FOMO ως όρος, μην μασάτε, απλά είναι τα πράματα, Fear Of Missing Out σημαίνει και είναι αυτή η αίσθηση του «ρε συ αυτό που κάνουν όλοι και δεν κάνω εγώ, μήπως τελικά είναι ψιλογαμάτο και τελικά γιατί δεν το κάνω εγώ, ενώ όλοι το κάνουν και τα περνάνε τέλεια». Είναι κοινώς, ένας ψιλοάχρηστο mind game που παίζουμε με τα κεφάλια μας, δεν οδηγεί πουθενά, αλλά τώρα που έχει γίνει και ποπ-κάλτσουρ όρος ζήτω που καήκαμε. Το τρώμε, θέμε δεν θέμε.

FOMO το λοιπόν. Και τι FOMO. Εμβολιαστικό. Διότι φίλες και φίλοι, στα 40-τέτοια-μου (ακούστηκε κάπως άκομψο αυτό, ας το ξεπεράσουμε), τόσο καιρό περίμενα να εμβολιαστώ, να τσιπαριστώ, να γίνω κι εγώ ένα πλήρως pre-programmed πρόβατο, πιστό πιόνι των σατανικών σχεδίων της ΝΤΠ και τι βλέπω;

Θα σας πω, εντάξει δεν μπορεί να είχατε απάντηση σε αυτό, το κατανοώ. Βλέπω να έρχεται πρώτα η σειρά των ηλικιωμένων (δίκαιο), των ευπαθών ομάδων γενικότερα (δικαιότατο) και πάνω που λέω «έλα μωρή πιονάρα Μάκαρε φτάνει και η σειρά σου», το εμβολιαστικό πρόγραμμα κάνει μια επική κίνηση επιπέδου ΤΣΟΥΠ, πηδάει από πάνω μου λες και είμαι σκυλοκούραδο στο πεζοδρόμιο και ΙΟΥ μην το πατήσουμε και πάει ΠΙΟ ΚΑΤΩ στους τρινταραίους και στις τριανταραίες. Στους οποίους και στις οποίες ΝΑΙ, δώνει την μπασκλασαδούρα, το Άστρα Ζένεκα εκεί, το εμβόλιο της πτωχολογίας, αλλά EVEN SO που λένε και στο χωριό μου εμένανε και τους λοιπους και τις λοιπές της κατηγορίας των 40 ανθρωπίνων κυβικών μας ΑΓΝΟΕΙ και μας λέει «αράχτε, θα έρθει και η σειρά σας, μην κάνετε έτσι, έχουν άλλοι σειρά».

Θα καταθέσω ένσταση, θα δούνε τι θα πάθουνε

Το δε καλύτερο είναι πως αν πας εκεί στην πλατφόρμα και βάνεις τα στοιχεία σου, σου λέει «δεν ανήκετε στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο» και σου κλείνει την ψηφιακή πόρτα στα μούτρα και σε αφήνει να βλέπεις τα άλλα τα παιδάκια τα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ να πηγαίνουν τα εμβόλια ΣΦΗΝΑΚΙ ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑ και εσένα τίποτα.

Για να τους αναγνωρίζουμε βέβαια τα καλά, σου λένε πιο κάτω πως υπάρχει μια «φόρμα ένστασης», η οποία ναι μεν αφορά ζητήματα με τον ΑΜΚΑ, αλλά από την στιγμή που σου παρέχει την φόρμα, εγώ λέω να συμπληρώσω μια και να βγάλω τα παράπονα που έχουν φωλιάσει μέσα μου.

Να τους πω πως:

«Κύριοι και κυρίες της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, δεν μπορείτε να μας πηδάτε έτσι, χωρίς παρεξήγηση το «πηδάτε». Εμείς δηλαδή οι 40ραίοι και οι 40ραίες σε πηγάδι κατουρήσαμε; Γιατί δηλαδή να μην πάμε εμείς πρώτα και μετά τα τσογλάνια των 30; ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΥΤΟΙ; Και σε περίπτωση που θέλετε να πείτε κάτι, σας προλαβαίνω και σας λέω πως εγώ και οι φίλοι και φίλες μου, δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να φάμε την Άστρα Ζένεκα. Διότι ναι, θα προτιμούσαμε ένα Φάηζερ που από ότι μαθαίνουμε είναι ΠΟΛΥ ΣΕΝΙΟ εμβόλιο δικέ μου, αλλά σε ανοιχτό μπαρ, από αυτά που σου λένε πιες μέχρι να σκάσεις, δεν θα χαλάσεις την καρδιά σου αν δεν πιείς Μπελβεντέρε. Τζάμπα είναι, βολεύεσαι και με Άμπσολουτ, φυσικά και βολεύεσαι με Άμπσολουτ. Δεν κατάλαβα δηλαδή κι αυτή ψυχούλα δεν έχει; Ως εκ τούτου, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ θερμά να μας αφήσετε να περάσουμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ με την σειρά μας, γιατί εμείς ήμασταν εδώ πιο πριν.

Υ.Γ. Δεν θέλω να παίξω αυτό το χαρτί, αλλά αν συνεχίσετε το βιολί με τους 30ρηδες, δεν το έχω σε τίποτα να πάρω όλη την τάξη των 40 και να τους πάω στην Σερβία, όπου σερβίρουνε τζάμπα σφηνάκια Σπούτνικ Βε. Πήγε ο Πάνος ο Καμμένος και ξέρει».

Αλλά εντάξει, μάλλον δεν θα το στείλω.

44.000€ εγγυημένες στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+) Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος