10 προτάσεις για την καραντίνα 2

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
10 προτάσεις για την καραντίνα 2
Ο Χρήστος Κιούσης σε ένα κυριακάτκο blog προτείνει μερικούς ιδανικούς "συντρόφους" για την καραντίνα που ήρθε αλλά δεν ξέρουμε πόσο πραγματικά θα μείνει. Σειρές, βιβλία. κρασιά, μουσικές, μπύρες και φαγητά, για να μην υπάρξει χαμένος χρόνος.

Μέσα στη γενικότερη δυσκολία και ανησυχία του κορονοϊού υπάρχει χρόνος για τον εαυτό μας και για να ανακαλύψουμε πράγματα, αντί να σκρολάρουμε ανελέητα στην οθόνη του κινητού μας. Ξέρετε ότι σας αντιμετωπίζω σαν φίλους άσχετα αν συχνά διαφωνούμε στα αθλητικά – πολιτικά – κοινωνικά, άρα σαν φίλος, σαν να πίνουμε μαζί τον καφέ μας και να ανταλλάσσουμε προτάσεις, ιδού οι δικές μου για τον «άδειο» μήνα Νοέμβριο και το καθολικό lockdown που μόλις ξεκίνησε.

«Μουσικό Κουτί» ΕΡΤ

Σαν αναβίωση της θρυλικής εκπομπής του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» έρχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη να γεμίσουν τα βράδια της Τετάρτης με ποιοτική μουσική, ωραίες συζητήσεις και μελωδίες μακριά από τα σουξέ της εποχής. Το βλέπετε όποτε θέλετε στο Ertflix και ξεπλένετε λίγο τ’ αυτάκια σας από λοιπούς ελληνικούς θορύβους.

“Line of Duty” Netflix

Αγαπημένη μου αστυνομική σειρά από τους Βρετανούς μετρ τους είδους με μπόλικη βία, σεναριακές ανατροπές ήρωες και αντί-ήρωες. Για τους τυχερούς που δεν το έχουν πάρει χαμπάρι 5 ολόκληρες σεζόν στη διάθεσή σας για προγραμματισμένο «κάψιμο»

pod.gr

Τα podcasts ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν και το pod.gr είναι η πιο πλήρης ελληνική πλατφόρμα. Ξεχωρίζω τους αγαπημένους Shake ‘n’ Bake, την Νίκη Λυμπεράκη, την Μαρία Σολωμού και τις συνεντεύξεις των Θεδωράκη και Τσίμα. Ξεχωρίζω όμως και τα ειδησεογραφικά και κοινωνικά αντανακλαστικά του pod.gr όπως για παράδειγμα το video που γυρίστηκε στα Τουρκοβούνια από το σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, σε σκηνογραφία της Αλεξίας Θεοδωράκη και παραγωγή της Production House.

«Ο Καστανάνθρωπος»

Κανένα ταξίδι δε σε πάει τόσο μακριά όσο η ανάγνωση ενός βιβλίου. Ταξίδι δεν μπορούμε να πάμε, βιβλία όμως υπάρχουν άπειρα κι ένα από αυτά που προσφάτως διάβασα και με ενθουσίασαν είναι το crime «ο Καστανάνθρωπος» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Τα Ματς της Ζωής μας»

Αν κάτι υπολειτουργεί, είναι σίγουρα ο αθλητισμός, ελληνικός και παγκόσμιος. Αντί να περιμένω τις απανταχού ομοσπονδίες να βρουν λύσεις και υποκατάστατα, βυθίζομαι στις αληθινές ιστορίες των σημαντικότερων ματς της ζωής μας, όπως τα έζησε και τα μετέφερε στο χαρτί ο πολύπειρος και πολυδιάστατος Νίκος Παπαδογιάννης. Γιατί σε όλες τις διοργανώσεις τα καλύτερα στιγμιότυπα δεν τα έδειξε ποτέ η τηλεόραση.

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας» Netflix

Μέσα σε μια τεράστια δεξαμενή σειρών και ταινιών είναι εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό κατόρθωμα να ξεχωρίσει μια σειρά για την αισθητική της. Για τη σκηνογραφία, τη φωτογραφία, τα ενδύματα και το μακιγιάζ. Όλα όμως αυτά δεν είναι παρά απλά το κερασάκι στην τούρτα μια υπέροχης μεταφοράς βιβλίου στην οθόνη και μια εξαιρετικής γυναικείας ερμηνείας.

Κρασιά «Κτήμα Παπαιωάννου»

Δεν ξέρω αν και για εσάς κάθε lockdown σημαίνει ανανέωση της κάβας και εφοδιασμού του ψυγείου αλλά «οίνος ευφραίνει καρδία» και ειδικά τα κρασιά από το Κτήμα Παπαιωάννου το κάνουν με σεβασμό στην τσέπη του οινόφιλου χωρίς να στερούνται ποιότητας και απόλαυσης. Επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η καραντίνα 2 ανακαλύψτε τα νωρίς και με ευχαριστείτε αργότερα.

Μπύρα «Αμμούσα»

Είτε μιλάμε για την apple, είτε για το facebook, είτε για οτιδήποτε άλλο επιτυχημένο, οι ωραιότερες ιστορίες ξεκίνησαν σε ένα γκαράζ, όπως η πολυβραβευμένη μπύρα του Πατρινού Γιώργου Ντάνου. Σαρώνει τα μετάλια ποιότητας και πριν ορκιστείτε σε κάποια τσέχικη δοκιμάστε τις γεύσεις του πατριώτη μας. Η μικροζυθοποιία στα καλύτερά της!

Το Σπίτι της Μουσικής

Καραντίνα χωρίς μουσική δεν βγαίνει. Ανακαλύψτε στο home891.gr τον πιο συνεπή σταθμό που εκπέμπει από την Χαλκίδα για όλο τον κόσμο. Αν θέλετε αγνοείστε την εκπομπή του γράφοντα κάθε Σαββατοκύριακο 10-12:00 , μια που είμαι ο πιο γιούχου στις μουσικές μου επιλογές και απολαύστε καλή pop electronica indie και dance μουσική όλες τις ώρες από τους παραγωγούς και τους selectors του Home. Ε δεν μας αφιέρωσε χωρίς λόγο μερικές εγκωμιαστικές κουβέντες το Monocle !

ΠΟΠ Μαγειρική

Αντί άλλων γαστρονομικών αναζητήσεων, η πλούσια ελληνική γη μας προσφέρει μοναδικά προϊόντα τα οποία μαγειρεύει εξαιρετικά ο αγαπημένος Κρητικός Σεφ Μανώλης Παπουτσάκης με σεβασμό στην πρώτη ύλη και μακριά από τη lifestyle μαγειρική. Χρόνο να μαγειρέψουμε θα έχουμε σίγουρα, ας ανακατευτούμε με ελληνικά υλικά που ίσως αγνοούσαμε και καλή όρεξη.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.