Γιατί θα κολλήσεις με το μονοποικιλιακό τσίπουρο

Γιάννης Κονταξής
Γιατί θα κολλήσεις με το μονοποικιλιακό τσίπουρο
Απαριθμούμε τους λόγους για τους οποίους το μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι θα σε συντροφεύσει αυτό το χειμώνα.

Πάει και ο Νοέμβρης. Τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου λένε, αλλά μάλλον τελευταίος μήνας του Καλοκαιριού ήταν. Και έρχεται ο Δεκέμβρης και έπειτα ο Γενάρης και στο τέλος ο Φλέβαρης για να ολοκληρωθεί η χειμωνιάτικη τριλογία. Ελπίζουμε δηλαδή να δούμε όντως Χειμώνα και να μην κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα.

Ο Χειμώνας, που λέτε, στην Ελλάδα συνδυάζεται με δύο πράγματα που έχουν ως στόχο να μας κρατούν ζεστούς. Το πετρέλαιο και το τσίπουρο. Και αν το πετρέλαιο αποτελεί είδος προς εξαφάνιση από πολλές πολυκατοικίες, το τσίπουρο - ΕΥΤΥΧΩΣ - θα έχει πάντα τεράστια ζήτηση. Ίσως και για αυτό να μην θέλουν κάποιοι να βάλουν πετρέλαιο. Μπορεί να προτιμούν να ζεσταίνομαι με πολύ τσίπουρο. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε, άλλωστε;

Και μιας και είπαμε για τσίπουρο, ξέρουμε ότι όλοι εσείς οι αναγνώστες μας είστε μερακλήδες και αγαπάτε το καλό μονοποικιλιακό από μοναδικά, γευστικά και αρωματικά αποστάγματα. Ναι βρε, την οικογένεια «Μονοποικιλιακών Αποσταγμάτων Δεκαράκι» εννοούμε και θα σας εξηγήσουμε γιατί θα γίνει το αγαπημένο σας απόσταγμα.

Κάποια στιγμή θα βάλει κρύο. Δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή θα λέμε στους φίλους μας να έρθουν σπίτι να αράξουμε στη ζεστασιά. Δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό το αέναο καλοκαίρι. Δεν γίνεται αλλιώς. Εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να γίνεις ο ήρωας των φίλων σου. Να του δώσεις αυτό που δεν περιμένουν. Εκεί που θα μαζευτείτε για να δείτε Champions League ή το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, θα κάνεις την κίνηση που θα τους σκλαβώσει. Θα βγάλεις πάνω στο τραπέζι ένα μπουκάλι «Δεκαράκι Ροδίτης, ο Αρμονικός». Δεν θα έχουν ξαναπιεί τέτοιο τσίπουρο με τόσο ισορροπημένα αρώματα. Θα θέλουν να έρχονται μόνο σπίτι σου πλέον και έτσι δεν θα χρειάζεται να ξενιτεύεσαι μέσα στα κρύα. Και το καλύτερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι ταιριάζει άψογα με μεζέδες και κρεατικά. Win-win η φάση.

Να κάνουμε εδώ μια απαραίτητη παρένθεση για τις γιορτινές μέρες. Χριστούγεννα δεν είναι μόνο οι στολισμοί, τα φώτα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιορτάζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν προλαβαίνεις να πηγαίνεις από σπίτι σε σπίτι. Και αν κάθε χρόνο σε προβληματίζει τι δώρο θα πάρεις για όλους, σου δηλώνουμε με χαρά ότι φέτος δεν θα προβληματιστείς καθόλου. Αρκεί ένα μπουκάλι «Δεκαράκι Μαλαγουζιά, η Αρχοντική». Πολλαπλή απόσταξη, κομψά αρώματα, υψηλή ποιότητα και μόλις έγινες η ψυχή της εκάστοτε επίσκεψης. Ανοίγεις το μπουκάλι, τα αρώματα διαχέονται στον αέρα, σερβίρεις σε μικρό ποτηράκι, πίνεις την πρώτη γουλιά και ο Χειμώνας είναι σαν να μην σε άγγιξε ποτέ. Κλείνει η παρένθεση.

Βέβαια, το ότι μιλάμε για Χειμώνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγείτε στα αγαπημένα σας bars και να πιείτε το κοκτέιλ που τόσο επιθυμείτε. Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε ζέστη σχεδόν 366 από τις 365 μέρες του χρόνου και άρα συνεχώς είναι σαν να ζούμε σε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι. Επομένως, αυτό το καλοκαίρι το φέρνουμε και στις βραδινές μας εξόδους. Για αυτό, αν θέλετε να πιείτε κοκτέιλ μέσα στο καταχείμωνο, να προτιμήσετε το τσίπουρο ως βάση. Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, lime, passion fruit, simple syrup, bitters και έτοιμο το "One In Ten", το πιο γευστικό κοκτέιλ από μονοποικιλιακό απόσταγμα.

Επειδή αυτή τη στιγμή θα διαβάζεις το κείμενο καθ’ οδόν προς την κοντινότερη κάβα - θα λέγαμε προς το κοντινότερο πρατήριο βενζίνης για πετρέλαιο, αλλά αυτά τα λύσαμε ήδη από το πρώτο μέρος του κειμένου - σου το λέμε μια τελευταία φορά για να γίνει σαφές το τι πας να κάνεις... Με κάθε άνοιγμα φιάλης, το άρωμα που έρχεται κατευθείαν από τους πιο εκλεκτούς ελληνικούς αμπελώνες σε συνεπαίρνει, ενώ η κρυστάλλινη καθαρότητα του αποστάγματος σε προδιαθέτει για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει! Λογικά, τώρα θα έχεις φτάσει στην κάβα. Μην ξεχάσεις να βάλεις σε συσκευασία δώρου τα μπουκάλια. Κρίμα να τα πιεις και να πας επίσκεψη με άδεια χέρια.