«Τρέχει» η επένδυση στο Ελληνικό: «Μπουλντόζες μέσα στο 2019» (vid)

Gazzetta team
«Τρέχει» η επένδυση στο Ελληνικό: «Μπουλντόζες μέσα στο 2019» (vid)
Συνάντηση για περισσότερο από μια ώρα, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με τον Σπύρο Λάτση, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Οι επαφές για μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Lamda Development, έχουν ξεκινήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει δηλώσει πως το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει ότι οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που χρειάζονται θα υπογραφούν μέσα στον Αύγουστο και πριν το κλείσιμο της Βουλής.

Για μπουλντόζες στο Ελληνικό πριν το τέλος του 2019, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Λένε τώρα μέχρι τέλος του χρόνου»

Για μη υλοποίηση των προεκλογικών της εξαγγελιών σχετικά με το Ελληνικό κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σπύρο Λάτση, σχετικά με την επένδυση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπενθύμισε δήλωση του κ. Μητσοτάκη προ δύο εβδομάδων ότι «Το Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελπίζουμε να αναφέρονται στο 2019! Κατά τα άλλα, έφταιγε η "αντιεπενδυτική" πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Νωρίτερα, και η τέως υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σημείωνε ότι «οι επενδύσεις δεν ολοκληρώνονται σε μια στιγμή πατώντας το κουμπί αλλά απαιτούν τον αναγκαίο χρόνο. Γι’ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης αντί για τις μπουλντόζες που διακήρυττε ότι θα μπουν "από Δευτέρα" ζητάει τώρα αναβολή ως τον Δεκέμβριο, διαψεύδοντας την άμεση αποτελεσματικότητα που ο ίδιος υποσχόταν».

Το σχόλιο της κ. Ζορμπά στρεφόταν κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος, όπως ανέφερε ίδια, με δηλώσεις του τής απέδιδε ευθύνη για τον χαρακτηρισμό και τη διατήρηση τριών ιστορικών αεροσκαφών στο Ελληνικό.

Η ίδια μίλησε για «καθαρό ψέμα», καθώς «ουδέποτε υπέγραψα παρόμοια απόφαση ως υπουργός Πολιτισμού», όμως σημειώνε ως ενδιαφέρον το σκεπτικό της εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Τα τρία (3) αεροσκάφη αποτελούν σπάνια σωζόμενα δείγματα των κατασκευαστικών τύπων στους οποίους ανήκουν και κάθε ένα από αυτά συνδέεται με σημαντικά ορόσημα στην ιστορία των ελληνικών αερομεταφορών».

«Άραγε η νέα υπουργός κα Μενδώνη θα υπογράψει την απόφαση ή θα συμφωνήσει με τον κο Γεωργιάδη να στείλουν τα τρία αεροσκάφη για παλιοσίδερα;», ανέφερε η Μ.Ζορμπά.