Εστιατόριο απαιτεί από κάθε πελάτη να ξοδέψει τουλάχιστον 100 δολάρια (pic)

Gazzetta team
Εστιατόριο απαιτεί από κάθε πελάτη να ξοδέψει τουλάχιστον 100 δολάρια (pic)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πολιτική ενός εστιατορίου στις ΗΠΑ να απαιτεί από κάθε πελάτη ελάχιστη κατανάλωση τα 100 δολάρια.

Αυστηρή κριτική έχει δεχθεί ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έπειτα από μια νέα πολιτική, με την οποία απαιτεί από κάθε πελάτη να ξοδέψει τουλάχιστον 100 δολάρια.

Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά όταν κυκλοφόρησε μια πινακίδα του εστιατορίου, η οποία αναφέρει: «Υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 100 δολάρια ανά άτομο για φαγητό και ποτό στο τραπέζι σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε επισκέπτης θα απολαμβάνει μια συνολική εμπειρία φαγητού, εξυπηρέτησης και ατμόσφαιρας. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται φόρος και φιλοδώρημα».

Το μήνυμα της νέας πολιτικής του εστιατορίου τελειώνει με τα εξής: «Καλώς ήλθατε, θα έχετε μια υπέροχη βραδιά». Η πινακίδα αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά. Μάλιστα, πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό ένα άτομο να ξοδέψει 100 δολάρια στο εστιατόριo μόνο για τον εαυτό του.

Το εστιατόριο πάντως, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του. «Όπως πολλά εστιατόρια της βιομηχανίας μας, έπρεπε να κάνουμε κάποιες ενημερώσεις για την πολιτική μας, όπως το ελάχιστο ποσό κατανάλωσης 100 δολάρια ανά άτομο, στην προσπάθεια υποστήριξης των εργασιών του προσωπικού και του εστιατορίου μας».

Το συγκεκριμένο εστιατόριο ανήκει σε γνωστή αλυσίδα που έχει καταστήματα σε τέσσερις τοποθεσίες των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ