To twitter μπλόκαρε Παλαιστίνια συγγραφέα και μετά είπε… κατά λάθος! (pics)

Gazzetta team
To twitter μπλόκαρε Παλαιστίνια συγγραφέα και μετά είπε… κατά λάθος! (pics)
Η Mariam Barghouti δεν στάθηκε στα tweets που της ζητήθηκε να διαγράψει, αλλά στην λογοκρισία που διακρίνεται σε λογαριασμούς Παλαιστινίων.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα σε όλα τα επίπεδα στη σύγκρουση του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και τα social media δεν απέχουν από όλο αυτό το κλίμα. Το twitter υπέπεσε μάλιστα σε… γκάφα, όπως αποδείχθηκε καθώς μπλόκαρε τον λογαριασμό μιας Παλαιστίνιας-Αμερικάνας συγγραφέως και ερευνήτριας και στη συνέχεια είπε… γράψτε λάθος.

Η Mariam Barghouti, από την πόλη Ramallah της Δυτικής Όχθης, είδε να της απαγορεύεται προσωρινά η δυνατότητα να δημοσιεύσει tweets από το πεδίο των μαχών.. Το Twitter μπλόκαρε τα stories της, λέγοντας ότι παραβίασε την πολιτική μέσων της εταιρείας.

Η Barghouti είχε γράψει πως ένιωθε σαν να βρισκόταν σε «ζώνη πολέμου», αναφέροντας ότι η ισραηλινή αστυνομία είχε εκτοξεύσει «εκατοντάδες δακρυγόνα» σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές κοντά στο Beit El, έναν εβραϊκό οικισμό βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Λίγο αργότερα το twitter ανέφερε: «Λάβαμε μέτρα επιβολής στον λογαριασμό που αναφέρατε κατά λάθος. Από τότε έχει αλλάξει η κατάσταση!

Ελέγξαμε τον λογαριασμό σας και φαίνεται ότι κάναμε λάθος. Τα αρχεία μας ενημερώθηκαν για να δείξουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση και ζητούμε συγγνώμη που σας ζητήσαμε να διαγράψετε τα Tweet».

Μετά την ανακοίνωση του twitter το Vice επικοινώνησε μαζί της για ένα σχόλιο και η ίδια είπε...

«Το ζήτημα δεν είναι η αναστολή του λογαριασμού μου, αλλά η εκτίμηση ότι οι παλαιστινιακοί λογαριασμοί έχουν λογοκριθεί γενικά και ειδικά αυτές τις τελευταίες εβδομάδες καθώς προσπαθούμε να καταδείξουμε τις ισραηλινές επιθέσεις», δήλωσε η Barghouti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ