Μικρός ήρωας: 4χρονος με πρόβλημα στην ομιλία έσωσε τη μητέρα του με ένα αυτοκινητάκι

Gazzetta team
Μικρός ήρωας: 4χρονος με πρόβλημα στην ομιλία έσωσε τη μητέρα του με ένα αυτοκινητάκι
Ένα αυτοκινητάκι με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην οροφή του, έσωσε μια μητέρα, όταν ο γιος της το χρησιμοποίησε για να καλέσει βοήθεια.

Ο τετράχρονος Έσα από το Νότιγχαμ της Αγγλίας με προβλήματα στην ομιλία είδε τη μητέρα του, Σαρλότ να καταρρέει έπειτα από μια κρίση. Για καλή του τύχη είχε ένα αυτοκινητάκι, όχημα της αστυνομίας, το οποίο πάνω στη οροφή έγραφε το 999, που είναι αριθμός έκτακτης ανάγκης. Ο τετράχρονος πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του, κάλεσε βοήθεια στο νούμερο που είχε πάνω το αυτοκινητάκι του και έτσι κατάφερε να την σώσει.

Η Σαρλότ Καν ανέφερε πως ο γιος της που παρουσιάζει καθυστέρηση στην ομιλία, κάλεσε βοήθεια όταν την είδε λιπόθυμη. «Η μαμά μου έπεσε. Μαμά βοήθεια», είπε το αγοράκι στους αστυνομικούς όταν τους κάλεσε στο τηλέφωνο. Η μητέρα εξέφρασε την περηφάνεια της για τον γιο της, ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς τα κλειδιά του σπιτιού μέσα από το γραμματοκιβώτιο. Από την πλευρά της, η αστυνομία του Νότιγχαμσαϊρ ευχαρίστησε το αγόρι για τη γενναιότητά του και τη γρήγορη σκέψη του.

Η Σαρλότ Καν που πάσχει από κρίσεις, ανέφερε πως κατέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά. «Χτύπησα το κεφάλι μου στο ενυδρείο. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί να με ξυπνούν και να μου εξιστορούν τι συνέβη», ανέφερε η 25χρονη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί της είπαν πως ο Έσα τους ειδοποίησε και ότι τους έδειξε το αυτοκινητάκι όταν έφτασαν. «Ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό μου», δήλωσε η γυναίκα προσθέτοντας ότι το τηλεφώνημα είχε διάρκεια 17 λεπτών και ότι οι αστυνομικοί μπορούσαν να καταλάβουν λίγες μόνο λέξεις και φράσεις. Οι βασικές ήταν ''η μαμά έπεσε κάτω''».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Οι αστυνομικοί μου είπαν πως θα έπρεπε να ρίξουν την πόρτα, ωστόσο τους έδωσε τα κλειδιά μέσα από το γραμματοκιβώτιο. Απλά ήξερε. Έμεινα έκπληκτη από αυτό που έκανε. Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα ήμουν αν δεν είχε ειδοποιήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ