Από το φθινόπωρο μόνο εμβόλια της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση (aud)

Gazzetta team
Από το φθινόπωρο μόνο εμβόλια της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση (aud)
Με τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech θα γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το φθινόπωρο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς αποκάλυψε τις αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech, όπως τόνισε ο Μαργαρίτης Σχνοιάς μιλώντας τη Δευτέρα (26/4) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Τα εμβόλια αυτά, συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023.

Μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει

Για την AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της νομικής δράσης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

«Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις», ξεκαθάρισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ