Παραποίησαν τα τεστ κορονοϊού για… κοπάνα και αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις

Gazzetta team
Παραποίησαν τα τεστ κορονοϊού για… κοπάνα και αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις
Ποινικές διαδικασίες για παραποίηση υγειονομικών εγγράφων θα κινηθούν για τρεις μαθητές Λυκείου στην Ελβετία που ήθελαν να χάσουν το μάθημα και αλλοίωσαν τα αποτελέσματα κορονοϊού

Είναι αρκετοί, ιδίως μικρότερα παιδιά σε ηλικία, που δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό. Όπως τρεις μαθητές σε σχολείο στην Ελβετία, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν… κοπάνα και βρήκαν έναν τρόπο, μάλλον πολύ άσχημο, γιατί θα έχουν ποινικές κυρώσεις. Αυτοί και οι γονείς τους.

Οι τρεις μαθητές λοιπόν παραποίησαν τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού και τα έκαναν να φαίνονται «θετικά» προκειμένου να χάσουν τα μαθήματα, αλλά δεν αναλογίστηκαν τις συνέπειες.

Γιατί, αφενός έχασαν τα μαθήματα αυτοί και συνολικά 25 μαθητές, που μπήκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους, για δέκα μέρες, αφετέρου θα έχουν και ποινικές κυρώσεις.

«Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό», δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης στην πόλη της Βασιλείας που εδρεύει το Λύκειο.

Θα κινηθούν ποινικές διαδικασίες για παραποίηση υγειονομικών εγγράφων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ