Απίστευτη σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο με 32 νεκρούς (vid)

Gazzetta team
Απίστευτη σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο με 32 νεκρούς (vid)
Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην πόλη Σοχάγκ στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν 66.

Ανείπωτη τραγωδία στην Αίγυπτο, όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Αιτία της σύγκρουσης ήταν η ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης, που είχε ως συνέπεια να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

«Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», που βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε κάποιος κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και το οποίο προβλήθηκε ευρέως από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανατράπηκαν πολλά βαγόνια.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ