Νέα εποχή στις ΗΠΑ: Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν (pics & vid)

Gazzetta team
Νέα εποχή στις ΗΠΑ: Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν (pics & vid)
Η Αμερική άλλαξε και τυπικά σελίδα, αφού ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος Πρόεδρος.

Νέα εποχή στις ΗΠΑ, αφού πλέον είναι και επίσημα ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος, ο οποίος ορκίστηκε την Τετάρτη (20/1).

Η πρώτη του ομιλία ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

«Μάθαμε και πάλι ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη αλλά τελικά η Δημοκρατία κυριάρχησε. Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, της Δημοκρατίας, είναι μια μέρα ελπίδας και αποφασιστικότητας.

Σε όσους δεν με υποστήριξαν: Δείτε τις απόψεις μου, αν διαφωνείτε καλώς, το δικαίωμα να διαφωνούμε με ειρήνη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους. Η διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε άρση της ενότητας. Ακούστε με, θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

Πριν λίγες ημέρες ένας όχλος προκάλεσε βία για να σταματήσει τη Δημοκρατία μας. Δεν τα κατάφεραν. Δεν θα συμβεί αυτό ποτέ ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Έχουμε εδώ, την γυναίκα αντιπρόεδρο. Μην μου λέτε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Αυτή η στιγμή είναι ιστορική. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και είναι η ενότητα. Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν λειτουργήσουμε ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σας διαβεβαιώνω πως δεν θα βγούμε ποτέ ηττημένοι. Στόχος να ενώσω το έθνος μας και τον λαό μας. Ζητώ από όλους να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να καταπολεμήσουμε εχθρούς όπως το μίσος, τον εξτρεμισμό, την πανδημία, με ενότητα.

Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από καθέναν από εμάς ξεχωριστά αλλά από όλους μας. Είμαστε ένα εξαιρετικό έθνος, καλοί άνθρωποι και προσπαθούμε στην πορεία των χρόνων πολεμάμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λίγο νωρίτερα είχε ορκιστεί και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις ορκίστηκε μέσα σε χειροκροτήματα.

Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις έφθασαν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία. Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, εν μέσω τσουχτερού κρύου και νιφάδων χιονιού στην Ουάσιγκτον.

Είχαν προηγηθεί δυο σύντομες ομιλίες γερουσιαστών και η ερμηνεία του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ από την Lady Gaga.

Η Jennifer Lopez ερμήνευσε το «This is your land» και το «America is beautiful» και αμέσως έγινε η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Είναι η μέρα της Αμερικής, η μέρα της Δημοκρατίας», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ