Σε κορονοπάρτι και ο Πρόεδρος της Αλβανίας: Απειλές για το πρόστιμο που του έκοψαν (vid)

Gazzetta team
Σε κορονοπάρτι και ο Πρόεδρος της Αλβανίας: Απειλές για το πρόστιμο που του έκοψαν (vid)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η συμμετοχή του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα και της συζύγου του σε πάρτι γενεθλίων, όπου υπήρχε συνωστισμός εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μαζί με τη με τη σύζυγό του Μόνικα Κριεμάδι, που είναι και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα βρέθηκε σε πάρτι που διοργανώθηκε για τα γενέθλια του ηθοποιού Μπες Καλάκου. Μάσκες ούτε για δείγμα σε περίοδο που ο κορονοϊός καλπάζει.

Η Μόνικα, στο τσακίρ κέφι κουνούσε και ένα ασπροκόκκινο μαντήλι όπως φαίνεται και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Η αστυνομία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο υποχρεώθηκε να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στους 30 περίπου καλεσμένους, όμως ο Μέτα διαφώνησε βλέποντας την απόσταση των καλεσμένων την πρέπουσα. Μάλιστα δεν αρκέστηκε εκεί, αλλά το προχώρησε, λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Από πρόστιμο που μεταφράζεται σε 110 ευρώ για τον καθένα, δεν ξέφυγε και ο Μέτα που ξέσπασε κατά των αστυνομικών, λέγοντας: «Με προσκάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά, η απόσταση ήταν υποδειγματική. Αυτοί οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που επηρεαστεί η ψηφοφορία, ο πρόεδρος δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος εάν οι αστυνομικοί καταλήξουν στα πόδια του λαού. Καλώ όλους να κάνουν τη δουλειά τους», σε μία ξεκάθαρη απειλή κατά των οργάνων που δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από τη δουλειά τους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ράμα απέλυσε έξι αστυνομικούς που ήταν σε γνώση τους το πάρτι αλλά δεν έκαναν κάτι για να μην διοργανωθεί. Φυσικά δεν ξέφυγε ούτε ο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.