Αισιόδοξος ο Μπιλ Γκέιτς: «Σχεδόν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα είναι αποτελεσματικά»

Gazzetta team
Αισιόδοξος ο Μπιλ Γκέιτς: «Σχεδόν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα είναι αποτελεσματικά»
«Είμαι αισιόδοξος ότι έως τον Φεβρουάριο είναι πολύ πιθανό ότι όλα θα έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά και ασφαλή», είπε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία μας προκαλεί η... αισιοδοξία του Μπιλ Γκέιτς, πως σχεδόν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα είναι, τελικά, αποτελεσματικά!

Μιλώντας στο CNN, ο συνιδρυτής της Microsoft εξέφρασε την πεποίθησή του πως, πέρα από τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, που έχουν ανακοινώσει ότι οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα, πάνω από 90%, και τα εμβόλια των AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα έχουν παρόμοια επιτυχία σύντομα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι έως τον Φεβρουάριο, είναι πολύ πιθανό, ότι όλα θα έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά και ασφαλή», είπε ο Γκέιτς και συνέχισε: «Ακόμη, ωστόσο, ανεβαίνουμε στα κρούσματα και αυτή η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί κυριολεκτικά έως τον Φεβρουάριο. Και τότε πιθανόν θα έχουμε πάνω από 2.000 νεκρούς την ημέρα σε αυτή την περίοδο του χειμώνα».

Κάλεσε, δε, τους Αμερικανούς να εντείνουν την προσπάθεια προστασίας από τον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο θα αρχίσει να «ρίχνει» τους αριθμούς των κρουσμάτων την άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ