Ο Τζο Μπάιντεν προχωρά στη σύσταση ομάδας για τη διαχείριση του κορονοϊού

Gazzetta team
Ο Τζο Μπάιντεν προχωρά στη σύσταση ομάδας για τη διαχείριση του κορονοϊού
Σε αντίθεση με τον Τραμπ που αν και ασθένησε ήταν περίπου αρνητικός στον κορονοϊό, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για το θέμα αυτό δίνει απόλυτη προτεραιότητα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι από το 2021 ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και ήδη προετοιμάζει τις πρώτες του κινήσεις ως ένοικος του Λευκού Οίκου.

Όπως έχει εξαγγείλει μία από τις προτεραιότητές του είναι ο κορονοϊός. Γι αυτό το λόγο συγκροτεί ομάδα συμβούλων που θα έχει ως εργασία την πανδημία στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει το θέμα της covid-19 τελείως διαφορετικά από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους αρνητές της μάσκας ενώ ήταν επικριτικός προς τον Άντονι Φάουτσι για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Η ομάδα που θα συσταθεί υπό τον Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις, τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει άμεσα τον προγραμματισμό ώστε να μπο0ρέσει να δράσει από τις 20 Ιανουαρίου του 2021 όταν ο Μπάιντεν θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων σχολίασε για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ πως «το παίρνει στα σοβαρά από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας", ενώ ο κ. Τραμπ "το βλέπει από μια διαφορετική οπτική».