Βαλτιμόρη: Εστιατόριο με ελληνικό φαγητό απέλυσε δύο υπεύθυνους επειδή αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν Αφροαμερικανίδα (vid

Gazzetta team
Βαλτιμόρη: Εστιατόριο με ελληνικό φαγητό απέλυσε δύο υπεύθυνους επειδή αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν Αφροαμερικανίδα (vid
Το εστιατόριο στην Βαλτιμόρη έκανε εσωτερική έρευνα και απέλυσε τους υπεύθυνους.

Ένα εστιατόριο στην Βαλτιμόρη που σερβίρει ελληνικό φαγητό απέλυσε δύο υπεύθυνους επειδή αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν Αφροαμερικανίδα πελάτισσα και το παιδί της, με την πρόφαση πως ο μικρός φορούσε αθλητικά.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα social media και έδειχνε τον μάνατζερ του εστιατορίου "Ouzo Bay" να λέει στην γυναίκα που ονομάζεται Μάρσια Γκράντ και στον γιο της ότι δεν μπορούν να φάνε στο μαγαζί.

Ο μάνατζερ επικαλέστηκε τον ενδυματολογικό κώδικα και ισχυρίστηκε πως απαγορεύει την αθλητική ένδυση.

Το παιδί φορούσε σορτς, T-Shirt και αθλητικά παπούτσια.

Τότε, η γυναίκα, που κατέγραφε το συμβάν, γύρισε την κάμερα και έδειξε ένα λευκό παιδί που φορούσε παρόμοια ρούχα και μόλις είχε τελειώσει το γεύμα του στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

«Είναι δύσκολο να βλέπω το παιδί αναστατωμένο, γιατί ξέρει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα λευκό παιδί», δήλωσε η Μάρσια Γκραντ στο Instagram.

Το μαγαζί έκανε έρευνα και τελικά οι δύο διευθυντές που εμπλέκονται στο συμβάν, απολύθηκαν.

Μάλιστα η εταιρεία που διαθέτει και άλλα μαγαζιά και εδρεύει στη Βαλτιμόρη είχε επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Μάρσια Γκραντ και τον γιο της, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

«Είμαστε αηδιασμένοι από το περιστατικό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τη Μάρσια Γκραντ, τον γιο της και απ’ όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την οδυνηρή εμπειρία. Αξιζαν τα καλύτερα», αναφέρει το Atlas Restaurant Group, η εταιρεία στην οποία ανήκει το εστιατόριο.