Τελικά αυτή είναι σύμφωνα με τους Μάγια η εβδομάδα που έρχεται το τέλος του κόσμου (pic)

Νίκος Ράλλης
Τελικά αυτή είναι σύμφωνα με τους Μάγια η εβδομάδα που έρχεται το τέλος του κόσμου (pic)
Η ανάγνωση του ημερολογίου των Μάγια ήταν λανθασμένη, σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας, και αφού ο κόσμος δεν καταστράφηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, η συντέλεια είναι... προγραμματισμένη, τελικά, για αυτήν τη βδομάδα.

Αν νομίζατε ότι ο κορονοϊός, οι ακρίδες, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι σεισμοί και οι τυφώνες σηματοδοτούν την αρχή του τέλους του κόσμου, μπορεί να έχετε δίκιο!

Το 2020, άλλωστε, τα πάντα μπορεί να συμβούν...

Κάναμε λάθος

Τώρα, μια θεωρία συνωμοσίας, που κυκλοφορεί στο Twitter, λέει πως διαβάζαμε λάθος το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο προέβλεπε, όπως πιστεύαμε, ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Μέχρι και ταινία είχε βγει τότε, με τίτλο την ομώνυμη χρονιά -αυτή η αδιανόητη «πατάτα» με τον Τζον Κιούζακ...

Τέλος πάντων, πολλοί λένε σήμερα, οκτώ χρόνια μετά και ενώ τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει μετά από όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, ότι το τέλος του κόσμου είναι προγραμματισμένο, τελικά, για αυτήν τη βδομάδα και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιουνίου. Δεν ξέρουμε ακόμη, βέβαια, την ώρα, μπας και προλάβουμε να κάνουμε ένα τελευταίο μπάνιο.

21 Δεκεμβρίου 2012 είναι... την ερχόμενη Κυριακή!

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στο Twitter καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, «κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είμαστε, τεχνικά, στο 2012. Και ο λόγος είναι ότι ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, από το 1752 έως το 2020, αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. 2.948 ημέρες/365 ημέρες (ανά έτος)=8 χρόνια», σημείωσε ο Paolo Tagaloguin την περασμένη εβδομάδα.

Αν κάνουμε τις πράξεις, λοιπόν, 21 Δεκεμβρίου 2012 κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο είναι την ερχόμενη Κυριακή!

Ο καθηγητής, φυσικά, δεν το έγραψε επειδή πιστεύει ότι πράγματι θα «τελειώσουμε» στο τέλος αυτής της εβδομάδας -αν και ποτέ δεν ξέρεις. Το έγραψε, σαφώς, από ιστορικό-επιστημονικό ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά, έγινε χαμός και τα tweets του έχουν εξαφανιστεί, μαζί με τον λογαριασμό του στο Twitter...

Το 2012, να θυμίσουμε, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν πεπεισμένοι ότι ο κόσμος θα καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικά, ορδές «πιστών» συγκεντρώθηκαν σε περιοχές των Μάγια στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, περιμένοντας το τέλος. Τελικά έφυγαν απογοητευμένοι και μέσα στη βρώμα, λόγω της έλλειψης υγιεινής στις αρχαίες πυραμίδες των Μάγια.