Κορονοϊός: «Έσπασε» την καραντίνα για να πάει σε πάρτι, ήταν θετικός και τώρα αντιμετωπίζει κάθειρξη 15 ετών

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Έσπασε» την καραντίνα για να πάει σε πάρτι, ήταν θετικός και τώρα αντιμετωπίζει κάθειρξη 15 ετών
Η παρουσία ενός 24χρονου Αργεντινού σε πάρτι, ενώ ήταν, όπως αποδείχθηκε, θετικός σε κορονοϊό, τον φέρνει αντιμέτωπο με την φυλακή.

Ο Έρικ Τοράλες επέστρεψε από τις ΗΠΑ στην Αργεντινή κι ενώ έπρεπε να μείνει 14 ημέρες σπίτι του, δεν συμμορφώθηκε και πήγε σε ένα πάρτι γενεθλίων στο Μορένο, δίπλα στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες.

Οι Αρχές πήγαν σπίτι του και τον συνέλαβαν, καθώς μετά το πάρτι, 11 άτομα βρέθηκαν θετικά σε κορονοϊό, σύμφωνα με το εγχώριο μέσο ενημέρωσης «Todo Noticas». Στο πάρτι ήταν συνολικά 100 άτομα, ενώ 15 ακόμα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να δουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ οι Αρχές ψάχνουν όποιον ήρθε σε επαφή μαζί του.

Ο ίδιος ένιωσε άρρωστος πέντε ημέρες μετά το πάρτι, έκανε το τεστ και βγήκε θετικός. Αν τελικά αποδειχθεί πως είναι ο ένοχος της διάδοσης του Covid-19, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει κάθειρξη 3-15 ετών, σύμφωνα με τον αργεντίνικο νόμο. Αν είναι ένοχος σε μικρότερο βαθμό, τότε η ποινή του μπορεί να οριστεί από έξι μήνες έως δύο χρόνια, αλλιώς θα πληρώσει ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο.

Προς το παρόν, είναι στο σπίτι του και μπορεί να βγει από αυτό μόνο στην περίπτωση που έχει ραντεβού με το γιατρό του.