Κορονοϊός: Μέρη σε όλο τον κόσμο που μοιάζουν με ερημωμένες πόλεις (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Μέρη σε όλο τον κόσμο που μοιάζουν με ερημωμένες πόλεις (vid)
Σε ένα βίντεο φαίνεται πώς οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί μοιάζουν να εγκαταλελειμμένες πόλεις.

Ο κορονοϊός αποτελεί πλέον πανδημία καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Εξαιτίας του covid-19 έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα γνωστές πόλεις, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί και αεροδρόμια να μην έχουν κόσμο.

Πολλά από αυτά τα μέρη συγκέντρωναν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες που πήγαιναν να τα επισκεφθούν, ωστόσο πλέον είναι «πόλεις- φαντάσματα».

Σε ένα βίντεο του abc13 φαίνεται πώς πολύ γνωστά μέρη σε όλο τον κόσμο μοιάζουν σαν ερημωμένες πόλεις, κάτι που συνέβη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω του κορονοϊού.

Πλατεία του Αγίου Πέτρου

Η πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και είναι συνήθως γεμάτη κόσμο όταν ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί το πλήθος είναι πλέον άδεια. Η Ιταλία είναι σε καραντίνα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Το Κολοσσαίο της Ρώμης

Άδειοι οι δρόμοι κοντά στο Κολοσσαίο και γύρω από αυτό ενώ πριν λίγο καιρό ήταν γεμάτο κόσμο, αφού αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ιστορικά μνημεία.

Τώρα πλέον είναι άδειο, λόγω της καραντίνας στην χώρα, εξαιτίας του covid-19.

Times Square

Συνήθως από την Times Square περνούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Ωστόσο, ήταν πολύ πιο ήσυχα το περασμένο Σάββατο, καθώς οι αξιωματούχοι της πόλης άρχισαν να εφαρμόζουν νέες κατευθυντήριες γραμμές για να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Grand Central Terminal

Ένα άλλο γνωστό σημείο της Νέας Υόρκης παραμένει σχεδόν ερημωμένο όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Detroit Metro Airport

Ο κυβερνήτης του Μίτσιγκαν, ο Gretchen Whitmer, ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου ότι όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά λόγω του κορονοϊού.

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Detroit Metro Airport.

Delta Flight

Ένας επιβάτης που ταξίδευε από το Σαλτ Λέικ Σίτι στο Ορλάντο της Φλόριντα, μοιράστηκε ένα βίντεο με την πτήση να είναι σχεδόν κενή, αφού πλέον οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο αναστέλλουν ή τροποποιούν πολλές από τις πτήσεις τους.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν την αναβολή της μετακίνησης σε περιοχές στο Προειδοποιητικό Επίπεδο 3, το οποίο περιλαμβάνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά τους η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.