Ανακαλύφθηκε μυστικό δωμάτιο δίπλα στον τάφο του Τουταγχαμών που ίσως είναι ο ταφικός θάλαμος της Νεφερτίτης! (pics)

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκε μυστικό δωμάτιο δίπλα στον τάφο του Τουταγχαμών που ίσως είναι ο ταφικός θάλαμος της Νεφερτίτης! (pics)
Ένα μυστικό δωμάτιο, που ανακαλύφθηκε δίπλα στον τάφο του Τουταγχαμών, κρύβει, ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της παγκόσμιας ιστορίας και αρχαιολογίας, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για τον ταφικό θάλαμο της θρυλικής βασίλισσας Νεφερτίτης!

Μπροστά σε μία τεράστια ανακάλυψη βρίσκονται Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι έριξαν... βόμβα, τονίζοντας πως, ίσως, έχουν βρει τον τάφο της Νεφερτίτης!

Οι εν λόγω αρχαιολόγοι, που εργάζονται στην περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων, ισχυρίζονται, συγκεκριμένα, ότι ενδέχεται να έχουν ανακαλύψει τον μυστικό τάφο της θρυλικής βασίλισσας, κρυμμένο σε έναν, μέχρι πρότινος, άγνωστο χώρο κοντά στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών!

Αν αποδειχθεί, τελικά, πως έχουν δίκιο, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στην ιστορία της Αιγύπτου.

Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αρχαιοτήτων, Mamdouh Eldamaty, από το πανεπιστήμιο Ain Shams, χρησιμοποίησε ραντάρ διείσδυσης εδάφους -όπως λέγεται- και βρήκε έναν μυστικό διάδρομο κοντά στον τάφο ενός από τους πιο διάσημους βασιλικούς τάφους της Αιγύπτου, εκείνον του Φαραώ Τουταγχαμών. Ο αξιοθαύμαστος χώρος ταφής του αγοριού ανακαλύφθηκε, θυμίζουμε, το 1922 από τον Άγγλο αρχαιολόγο Howard Carter.

Παρόμοιες μελέτες, που «διεισδύουν» στο έδαφος, πραγματοποιήθηκαν στον τάφο και το 2017, αλλά δεν βρέθηκαν κρυφά δωμάτια.

Εντούτοις, ο Eldamaty και η ομάδα του δεν τα παράτησαν και ανακάλυψαν τώρα ένα μεγάλο δωμάτιο 32 τετραγωνικών μέτρων με μια οροφή ύψους δύο μέτρων, που ήταν κρυμμένο στο κοντινό υπόστρωμα, στο ίδιο βάθος, περίπου, με τον ταφικό θάλαμο του Τουταγχαμών.

Η ομάδα δεν είναι βέβαιη αν ο νέος χώρος είναι, φυσικά, συνδεδεμένος με τον τάφο του Τουταγχαμών, αλλά η κάθετη θέση του σε σχέση με αυτόν μπορεί να υποδηλώνει μια σύνδεση -και πιθανώς τον μακρόστενο τάφο της μυστηριώδους βασίλισσας της Αιγύπτου.

Η ζωή της -πανέμορφης- Νεφερτίτης περιβάλλεται από μυστήριο. Ο φημισμένος γυναικείος Φαραώ και μητριά του Βασιλιά Τουταγχαμών πιστεύεται ότι βασίλευσε την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της ευημερούσας 18ης Δυναστείας της Αυτοκρατορίας, πριν από 3.300 χρόνια, από το 1353 έως το 1336 π.Χ. Ωστόσο, ο τάφος της δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι αρχαιολόγοι έχουν παραδώσει τα ευρήματά τους στο ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου (SCA) από τις αρχές του μήνα και ελπίζουν να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες ανασκαφές στον χώρο, για να επιβεβαιώσουν την ανακάλυψή τους και ενδεχομένως να αποκαλύψουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αιγυπτιακής ιστορίας.